Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Groepsreizen naar Kosovo

Groepsreizen naar Kosovo

Groepsreizen Kosovo

Groepsreizen betekent sámen herinneringen creëren en koesteren. De meeste reiservaringen zijn moeilijk te plannen, maar waar je wél voor kunt zorgen is dat je reis zoveel mogelijk ingrediënten bevat om unieke herinneringen te maken.

Kosovo, het land dat in 2008 onafhankelijk werd van Servië, is het jongste land van Europa. Kosovo heeft al van oudsher een overwegend Albanese bevolking gehad en vandaag de dag is zelfs meer dan 90% van de bevolking Albanees. De verbondenheid met Albanië wordt verder benadrukt door monumenten voor Moeder Theresa en Skanderbeg. Het zal je tijdens een Kosovo groepsreis ongetwijfeld opvallen dat er in Kosovo geen gebrek aan Albanese vlaggen is.

In het oude centrum van Pristina, de hoofdstad van Kosovo, zijn nog overblijfselen van de Ottomaanse periode te vinden, zoals de Grote Hamam en moskeeën zoals de Sultan Mehmet Fatih moskee. Je vindt in Kosovo ook monumenten die doen denken aan het meer recente verleden. Na afloop van de Kosovo oorlog (1998-1999) wilde de bevolking van Kosovo de Amerikaanse president Clinton voor zijn hulp bedanken. Er werd een boulevard naar Clinton vernoemd en in 2009 werd er een standbeeld voor Bill Clinton onthuld.

De culturele hoofdstad van Kosovo is Prizren. Er is in het land geen betere plek als je een liefhebber bent van Ottomaanse huizen en smalle geplaveide straten. Een van de mooiste voorbeelden van de Ottomaanse bouwkunst is de Sinan Pasha moskee, deels gebouwd met de stenen van de ruïnes van het Servisch-orthodoxe Aartsengelenklooster. Prizren is niet erg groot en eenvoudig te voet te verkennen. Langs de kant van de Bistrica rivier tref je restaurantjes en terrassen waar je je tegoed kunt doen aan de specialiteiten van de lokale keuken.

Onze groepsreizen Kosovo laten je kennis maken met een bijzonder land uit het voormalige Joegoslavië. Wil je de sfeer in Kosovo zelf proeven? Maak dan een groepsreis Kosovo met Koning Aap!