Reizen naar China

Reizen naar China

Bezienswaardigheden China reizen:

Chinese Muur

Er bestaat een broodje aap verhaal dat de Chinese Muur vanaf de maan zichtbaar zou zijn. De muur is ruim 21.000 kilometer lang en is vanuit Beijing te bezoeken. Het bouwwerk is in 2007 verkozen tot een van de Nieuwe Zeven Wereldwonderen. Kies je voor de excursie naar dan Chinese Muur, dan zal je vroeg vertrekken, zodat je voor de grote massa aankomt. Het voelt bijzonder om op de muur de lopen die bijna over de gehele breedte van China ligt.

Reuzenpanda's

Sichuan is de thuisprovincie van de reuzenpanda. Reuzenpanda’s zijn een bedreigde diersoort; er leven nog maar zo’n duizend exemplaren in het wild. Je kunt op je China reis een excursie boeken naar het Panda Breeding Centre, waar een fokprogramma er voor zorgt dat de panda niet uitsterft. Je staat er oog in oog met de grote aaibare reuzen. In het centrum wordt ook gefokt met de kleinere rode panda. Neem de tijd om naar de dieren te kijken die rustig op het bamboe aan het kauwen zijn.

Terracottaleger

Een van de bekendste bezienswaardigheden van China is het Terracottaleger in Xi’an. De duizenden manshoge soldaten van klei bewaken de graftombe van de eerste keizer van China, Qin Shihuang. Tijdens een optionele excursie kun je deze verzameling terracottabeelden uit de derde eeuw voor Christus bekijken. Je ziet hoe bijzonder de beelden zijn: ieder beeld lijkt een eigen gezicht te hebben met unieke eigenschappen.

Miljoenenstad Beijing

Je China reis zal meestal in de hoofdstad Beijing beginnen. In deze metropool vind je talloze markten, pleinen en parken. Oude tempels wisselen zich af met nieuwe wolkenkrabbers en winkelcentra. Met de taxi of metro kom je overal snel en goedkoop. Het hart van Beijing is het Plein van de Hemelse Vrede. Vandaag de dag laten Chinese families er vliegers op en wandelen ze er rond. Aan het plein staat een van de belangrijkste complexen van China, de keizerlijke Verboden Stad.