Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar China

Reizen naar China

Reizen naar China

Bij veel reisliefhebbers staat een China rondreis hoog op het verlanglijstje en dat is zeker niet vreemd. Door China reizen betekent in aanraking komen met overblijfselen en elementen uit een meer dan 4000 jaar oude beschaving, maar er zijn meerdere typeringen van toepassing op het land. Zo hebben de Chinezen de op een na grootste economie ter wereld, staat het vierde in de lijst van landen met de grootste oppervlakte en zelfs ruimschoots bovenaan als het gaat om inwonertallen. Dit alles maakt rondreizen door China een fascinerende belevenis.

Wie besluit door China te reizen, zal hoe dan ook worden geconfronteerd met overblijfselen uit het roerige verleden van het door vele oorlogen geteisterde Oost-Aziatische land. Het beste voorbeeld daarvan is overduidelijk de Chinese Muur. Deze oorspronkelijke verdedigingswal is meer dan 6000 kilometer lang en heeft inclusief verdedigingsgroeven en natuurlijke grenzen zelfs een lengte van bijna 9000 (!) kilometer.

Tijdens je rondreis door China valt er echter zo veel meer te bezichtigen dan alleen de Chinese Muur. Alleen al in de Chinese hoofdstad Peking (Beijing), kom je in aanraking met de meest indrukwekkende historische plaatsen. In dat kader mag een bezoek aan de Verboden Stad zeker niet ontbreken. Dat Beijing zich de laatste tientallen jaren razendsnel ontwikkeld heeft tot moderne metropool, blijkt uit de grote, eigentijdse winkelcentra en gigantische wolkenkrabbers.

Koning Aap biedt ook reizen naar de minder bezochte provincies van China. Volgens veel kenners is de provincie Yunnan landschappelijk een van de mooiste van China. Denk hierbij aan uitgestrekte rijstterrassen, het onovertroffen ‘Rode Aarde gebied’, een vlakte met zandstenen ‘torens’ en spiegelende bergmeren. In het 'Verre Westen' van China liggen de provincies Xinjiang, Gansu en Qinghai. Een dunbevolkt gebied, waar men in oasegebieden leeft van veeteelt en landbouw. In Xinjiang is de cultuur Turks-islamitisch. Het Tibetaans boeddhisme proef je in Gansu en Qinghai. In West-China stap je in de voetsporen van legendarische ontdekkingsreizigers als Marco Polo!

Een rondreis door China is gegarandeerd een onvergetelijke ervaring voor iedere reiziger. Bezoek het Verre Oosten en maak kennis met het land van de tegenstellingen!