Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Reizen naar Nieuw-Zeeland

Het schitterende Nieuw-Zeeland moet je eenmaal in je leven bezocht hebben! Aotearoa, ‘Land van de Lange Witte Wolk’ is de naam die de Maori’s aan dit schitterende land gaven. Het herbergt een enorme variatie aan natuurlijk landschap, waarvan je tijdens deze Nieuw-Zeeland reis een goede indruk krijgt. Nieuw-Zeeland is letterlijk een paradijs op aarde!

Van idyllische baaien in het Abel Tasman Nationaal Park, tot steile fjorden in de Doubtful Sound. Van de imposante onherbergzame vulkanen in het Tongariro Nationaal Park, waar een groot deel van de The Lord of the Rings trilogie is opgenomen. Tot de indrukwekkende ijspartijen die (uniek in de wereld!) op slechts een paar kilometer van de kust liggen, zoals de Fox- en Franz Josef gletsjer. Over de lengte van het Zuidereiland lopen de Nieuw-Zeelandse Alpen, waarvan de hoogste berg, Mount Cook, boven de 3500 meter komt.

Nieuw-Zeeland heeft een aantal endemische diersoorten, met name vogels als de kiwi en de tekapo. Tijdens deze Nieuw-Zeeland reis heb je de kans om de met uitsterven bedreigde geelogige pinguïn te zien en de gigantische keizersalbatros. Potvissen vind je vlakbij de kust van Kaikoura, er eentje spotten is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Het land is zeer dunbevolkt, waardoor je optimaal kunt genieten van de natuur. Gelukkig zijn steden als Wellington en Dunedin door de studentenbevolking levendig. Naast mooie musea zijn hier meer dan genoeg lekkere restaurants te vinden. De Maori, de oorspronkelijke bevolking van Nieuw-Zeeland, zul je vooral treffen in en rond Rotorua. Bekend om hun rijke cultuur, kun je hier een échte hangi bijwonen, een traditionele Maori maaltijd.