Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Jordanië

Reizen naar Jordanië

Reizen naar Jordanië

Tijdens Jordanië reizen, kom je terecht in het hart van het Midden-Oosten. Hier maak je kennis met de Arabische wereld, prachtige woestijnvlakten, de curieuze Dode Zee, de prachtige Golf van Aqaba, de rode rotsen van Petra, indrukwekkende archeologische opgravingen en de vriendelijke bevolking. Degenen die door Jordanië rondreizen, genieten van een zonnig land in Zuidwest-Azië vol verrassende bezienswaardigheden.

De ruïnestad Petra is al een reden op zich om door Jordanië een rondreis te maken. De stad wordt beschouwd als een van de nieuwe wereldwonderen en is een belangrijke reden voor veel toeristen om af te reizen naar het land. Omdat Petra in een kloof ligt tussen de heuvels en voor een deel is uitgehakt uit de rotsen, ligt de stad verborgen in het rotsgebergte en is een bezoek alleen mogelijk via een nauwe, hoge kloof. Vroeger wist niemand hoe de stad moest worden bereikt, maar dat is gelukkig verleden tijd. De uitgehouwen rotsen, waar je te voet of te paard doorheen wordt geleid door een gids, zijn schitterend gekleurd (roze, geel en dieprood) en leveren spectaculaire beelden op. De gids wijst je de weg naar de onbetwiste hoogtepunten van de stad, die ervoor zorgen dat je rondreis door Jordanië in een klap geslaagd is.

De Dode Zee is niet de mooiste zee die je ooit zult zien, maar toch staat deze zee bij veel reizigers op de bucket list. Het ligt maar liefst 429 meter onder zeeniveau en is daarmee het laagst gelegen meer ter wereld. Er zit zoveel zout in het water dat je zonder moeite blijft drijven. Het drijven op de Dode Zee is dan ook dé reden dat deze plek in een complete rondreis Jordanië hoort.