Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Nepal

Reizen naar Nepal

Reizen naar Nepal

Tijdens Nepal groepsreizen maak je kennis met zowel fascinerende cultuur als ongeëvenaard natuurschoon? Wie besluit om naar Nepal te reizen, zal geen moment spijt krijgen van deze keuze! Jouw verblijf in het mystieke geboorteland van Boeddha staat garant voor fantastische vergezichten, talloze openluchtmusea en een fascinerende bevolking die je met open armen ontvangt. Laat je verbluffen door het imponerende Himalaya-gebergte, koningssteden zoals de hoofdstad Kathmandu, de charmante dorpjes en de groene rijstterrassen. Een rondreis door Nepal is in alle opzichten een ervaring om nooit te vergeten.

Nepal is onlosmakelijk verbonden met het Himalaya-gebergte; van de tien hoogste bergen ter wereld zijn er maar liefst acht te vinden in het Aziatische land. De uitschieter is natuurlijk de Mount Everest, die op de grens met Tibet is gelegen. Verwonder je over de duizelingwekkende hoogteverschillen en geniet van de adembenemende vergezichten in dit gebied! Degenen die door Nepal reizen beleven toch al het ene hoogtepunt na het andere qua natuur. Wat dacht je van de woeste rivieren tussen de bergen, die je de mogelijkheid bieden om te raften in een filmachtige omgeving? Of van de vele wilde dieren, zoals apen en krokodillen, die je bijvoorbeeld in het Chitwan Nationaal Park kunt spotten? Het Bardia Nationaal Park is beroemd om zijn grote aantal tijgers.

Pokhara ligt aan een mooi bergmeer in de Himalaya waar je kunt roeien, hiken en zwemmen en tegelijkertijd met volle teugen kunt genieten van het uitzicht op de hoogste, met sneeuw bedekte bergtoppen. Maak een wandeling door de Himalaya tijdens je reis door Nepal. Dhampus is rustig en sereen, een goed bergdorp om te ontspannen, ideaal voor een mooie bergwandeling! De zonsondergang en -opkomst zijn (uiteraard bij helder weer) prachtig. Dhampus is behalve een pittoresk uitkijkpunt ook een prima dorp om het dagelijks leven van de dorpelingen te ervaren. Het ‘verre westen’ van Nepal wordt sporadisch bezocht door westerse toeristen en is ideaal om het échte Nepalese leven te ervaren. Dit kan tijdens je rondreis Nepal met Koning Aap. Je verblijft daarbij regelmatig bij de mensen thuis in comfortabele ‘Community Homestays’ en ervaart het heerlijke gevoel dat je enkele jaren terug stapt in de tijd. Een unieke ervaring!

Alle elementen op het gebied van natuur én cultuur zorgen voor een unieke reisbestemming, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de hartverwarmende en traditionele bevolking. Maak tijdens de Nepal reizen kennis met de gastvrije mensen in Kathmandu en de rest van het land!