Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Australie

Reizen naar Australie

Reizen naar Australie

Rondreizen door Australië is kennis maken met natuur zoals je het nergens anders tegenkomt, oorspronkelijke bewoners met een cultuur die duizenden jaren terug gaat, maar ook de vertrouwdheid zoals je die in Westerse landen misschien gewend bent. De miljoenensteden Sydney en Melbourne zijn een smeltkroes van nationaliteiten, beschikken over iconische gebouwen en prachtige stranden. Door heel het land bevinden zich de mooiste Nationale Parken, ieder met zijn eigen unieke eigenschappen. Of het nu de rotsformaties van de 12 Apostelen langs de Great Ocean Road zijn, het rode centrum van Australië met de heilige rots Uluru als bekendste monument, Kakadu met zijn ontelbare vogelsoorten en krokodillen in het noorden of het Great Barrier Reef aan de oostkust, elk park zal een onuitwisbare indruk op je maken. En dan hebben we de minder bekende parken die je tijdens deze reis bezoekt nog niet eens genoemd. In Tasmanië lijk je in een andere wereld terecht te zijn gekomen. Het is er groener en het weer is er wisselvallig en stuk frisser. De bergmeren en baaien, regenwoud en woestijn zullen je keer op keer verrassen.

Voor liefhebbers van onontdekte plekjes wacht het magische westen van Australië. Een adembenemend mooie kustlijn wordt afgewisseld met bijzonder woestijnlandschap en rotsformaties zoals je die alleen in de Outback van Australië kan vinden. Een van de hoogtepunten is een bezoek aan Karijini Nationaal Park, waar bizarre zandstenenformaties en fotogenieke waterpoeltjes elkaar afwisselen. De scheppingsverhalen (of verhalen uit de droomtijd) van de lokale Aboriginal bevolking maken het natuurschoon tot magische plekken. Het rif van Ningaloo is een waar paradijs voor liefhebbers van de onderwaterwereld. In het juiste seizoen kun je er zelfs walvishaaien tegenkomen.

Zo bijzonder en uniek als de landschappen waar je doorheen reist zijn zeker ook de dieren. Kangoeroes lijk je haast overal tegen te komen, springend door het desolate landschap van de Outback of vrolijk springend over de witte stranden van West-Australië. De blaadjes van de eucalyptusboom vormen de voornaamste voeding van koala’s en de kans om dingo’s te spotten is groot in de Northern Territory staat en op Rottnest Island nabij Perth wordt je omringd door vriendelijke quokka’s.

Ontdek en boek je Australië rondreis bij Koning Aap!