Reizen naar OEZBEKISTAN

Oezbekistan reizen

Oezbekistan reizen: het is weer eens wat anders dan bijvoorbeeld de Spaanse kust, de Belgische Ardennen of het Italiaanse Gardameer. Er zijn niet veel mensen die het land in Centraal-Azië, dat vroeger deel uitmaakte van de Sovjet-Unie, met eigen ogen hebben gezien, en dat is nou juist wat een bezoek aan Uzbekistan zo interessant maakt. Zo maak je in de hoofdstad Tashkent onder andere kennis met de Sovjet-architectuur en indrukwekkende metrostations, terwijl Samarkand garant staat voor tal van bezienswaardigheden. Buiten de steden heb je de mogelijkheid om een groot aantal natuurgebieden te bezoeken; de woestijn speelt een grote rol in het landschap van Oezbekistan. Voor de islam is eveneens een belangrijke rol weggelegd, wat ook weer talrijke bezienswaardigheden zoals moskeeën en koranscholen oplevert. Reizen door Oezbekistan is kiezen voor het ongeëffende pad!

Tashkent wordt beschouwd als de belangrijkste stad in Centraal-Azië en valt op door de enorme overheidsgebouwen, breed opgezette boulevards, grote pleinen met fonteinen en groene parken. De hoofdstad is vrij modern, wat uitzonderlijk is in dit Aziatische gedeelte. Het metrosysteem functioneert prima en er zijn verschillende universiteiten, hogescholen, concertzalen, bioscopen en grote westerse bedrijven gevestigd. Minder modern, maar daarom niet minder leuk, is de grote Chorsu-bazaar, waar traditionele en kleurrijke Uzbeken uit het dorp komen om van alles te verhandelen.

Samarkand, de oude stad die net als Tashkent is gelegen in het oosten van het land, is zonder twijfel een van de meest bezienswaardige plaatsen van Uzbekistan en daarom ook opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het oude stadscentrum maakt indruk, net als de koranscholen die samen door velen worden gezien als het mooiste complex van koranscholen in de islamitische wereld. De oude moskeeën, met als bekendste voorbeeld de Bibi Khanum-moskee, zijn een lust voor het oog. 

resultaten gevonden

{{trip.PromoURL = getpromourl(trip,'/reisdata-en-prijzen') ; ""}}
  • {{txt}}
  • Aanbieding
{{trip.Title}}

{{removeDaysInTitle(trip.Title)}}

{{trip.LabelTexts.join(', ')}}

{{trip.ReviewScore | number:1}} ({{trip.ReviewCount}})
{{trip.Intro}}

{{trip.Duration}} dagen

v.a. € {{trip.HighestPrice | number:0}} € {{trip.FromPrice | number:0}}
REIS START EIND AANTAL DAGEN OPMERKINGEN PRIJS
{{trip.Title}} {{removeDaysInTitle(trip.Title)}} {{trip.StartDate | date:'dd/MM/yyyy'}} {{trip.EndDate | date:'dd/MM/yyyy'}} {{trip.Duration}} Groepssamenstelling v.a. € {{trip.FromPrice | number}}

v.a.

€ {{trip.HighestPrice | number}}

€ {{trip.FromPrice | number}}

v.a.
€ {{trip.FromPrice | number}}
Lees meer
Bezig met laden...
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.