Reisvoorwaarden

Reisvoorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden gebonden aan het boeken van jouw droomreis. Deze voorwaarden betreffen de Algemene Reisvoorwaarden Geschillencommissie vzw, bijzondere reisvoorwaarden, reis- en annuleringsvoorwaarden, betalingen en boekings- en wijzigingskosten. Lees de onderstaande voorwaarden goed door voor de definitieve boeking om misverstanden te vermijden. 

Algemene Reisvoorwaarden Geschillencommissie vzw

Koning Aap België maakt deel uit van de Adventure Specialists BVBA en is aangesloten bij de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus/Reisorganisatoren). Op de reizen van Koning Aap België zijn de Algemene en Bijzondere Reisvoorwaarden van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de Belgische wet van 16 februari 1994. De Algemene Reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen kan je hier inzien. 

Naast de waarborgen voorzien in de Algemene en Bijzondere Voorwaarden zijn de verbintenissen van de reisbemiddelaar en van de reisorganisator gedekt door een wettelijke borgtocht (besluit van de Vlaamse Regering van 2 april 1996) die slechts kan aangewend worden na aanmaning per aangetekend schrijven waarvan afschrift, eveneens aangetekend, aan Toerisme Vlaanderen, Grasmarkt 61, 1000 Brussel, en dit binnen de 12 maanden na de uitvoering der werkzaamheden die de schuld hebben doen ontstaan.

Bijzondere reisvoorwaarden Koning Aap

Artikel 1: Annulering en wijziging door de reiziger

Indien je je reis wenst te annuleren zal je Koning Aap zo vlug mogelijk telefonisch en per aangetekend schrijven moeten informeren. Bij annulatie door de reiziger worden volgende kosten aangerekend:

  • tot 56 dagen voor vertrek: 15% van de reissom* met een minimum van € 250 per persoon
  • van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom*
  • vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom*
  • bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de dag van vertrek of later: de volledige reissom*

*De reissom omvat de gepubliceerde reissom, eventuele (internationale) vluchten, eventuele luchthavenbelastingen, eventuele toeslagen, eventuele visumkosten, eventuele wijzigingskosten. Deze bedragen worden gedekt door een annuleringsverzekering (mits je uiteraard een geldige reden hebt om te annuleren).

Artikel 2: Waarborgen

1. Conform art. 36 van de wet tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling van 16 februari 1994 en het uitvoeringsbesluit van 25 april 1997 is Koning Aap door Amlin Europe nv, bijhuis België, Koning Albert II laan 37, 1030 Brussel (NBB nr. 0745 – RPR 0416.056.358), www.amlin.com verzekerd om, in geval van financieel onvermogen, zijn verplichtingen jegens de reiziger verder na te komen. Deze garantiestelling wordt begeleid door Vlaamse Solidariteit Reisgelden, een afdeling van de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus 2. Benevens de waarborgen voorzien in de hiernavolgende voorwaarden zijn de verbintenissen van de reisbemiddelaar en van de reisorganisator gedekt door een wettelijke borgtocht (besluit van de Vlaamse Regering van 2 april 1996), die slechts kan aangewend worden na aanmaning per aangetekend schrijven waarvan afschrift, eveneens aangetekend, aan Toerisme Vlaanderen, Grasmarkt 61, 1000 Brussel, en dit binnen de 12 maanden na de uitvoering der werkzaamheden die de schuld hebben doen ontstaan.

Betalingen

De eerste aanbetaling van 25% van de reissom dient binnen 10 dagen na boeking te worden voldaan via de mijn.koningaap website. Het restant van de reissom moet zes weken voor vertrek betaald zijn. Meer over de betaling van de reissom vind je hier.

Boekings- en wijzigingskosten

Per reis brengen wij boekingskosten in rekening: deze bedragen €25,- (1 persoon) of €40,- (2 personen of meer). Ook brengen wij de verplichte bijdrage voor het Calamiteitenfonds van €2,50 in rekening. Daarnaast kun je bij boeking kiezen voor een 1-persoonskamer, waarvoor een toeslag geldt, en zijn er bij een aantal bestemmingen excursies die enkel voor vertrek, dus bij boeking, al gereserveerd moeten worden. Ook de geselecteerde excursies komen op je factuur te staan.
Excursies die je niet in het boekingsformulier kunt selecteren, boek en betaal je ter plaatse bij de reisbegeleid(st)er.

Wil je aanpassingen aanbrengen in de reis (vluchten of extra nachten) dan brengen wij €50,- wijzigingskosten per boeking in rekening.

Reisdocumenten

Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor een (geldig!) internationaal reispaspoort, eventuele visa en andere reisdocumenten. Raadpleeg altijd de website van het Visumloket voor de meest actuele informatie over de vereisten met betrekking tot de geldigheid van je internationaal reispaspoort, visa en overige benodigde documenten. Het Visumloket kan bemiddelen bij de visumaanvraag.

Bescherming van je gegevens

Koning Aap vindt het heel belangrijk dat jouw gegevens worden gewaarborgd. Op deze pagina vindt je alle informatie over het gebruik van de website, het cookiebeleid, copyright en alles over jouw gegevens. 
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.