Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Tadjikistan

Reizen naar Tadjikistan

Reizen naar Tadjikistan

Het zal niet meteen in je opkomen; reizen naar Tadjikistan. Toch is het zeker de moeite waar om te overwegen om een rondreis door Tadjikistan te maken. Wel moet je als reiziger flexibel ingesteld zijn, want het zal zowel lichamelijk als psychisch een redelijk pittige reis worden. De infrastructuur in Tadjikistan is vreselijk slecht en de vervoersmogelijkheden zijn eenvoudig, evenals de accommodaties waar je verblijft. Ben je je hiervan bewust en kun je dit wel aan, dan zal je écht ongelooflijk van dit ongerepte land genieten.

Tijdens het rondreizen door Tadjikistan ontdek je de ruige en schilderachtige natuur van dit land. Een mooi voorbeeld is de plaats Iskanderkul. Het blauwgroene water steekt af tegen de rode berghellingen van het Fan-gebergte. Rotsen rijzen tot wel 2000 meter boven de rustgevende oppervlakte van het gletsjermeer uit. Een trekking in dit gebied zal je de adem doen ontnemen; prachtig! Ritten door het berglandschap in het oosten en zuiden van het land zullen je tevens onvergetelijke uitzichten bezorgen.

De groepsreis naar Tadjikistan zal je ook brengen naar de warmwaterbronnen bij Garm Chashm. Hier kun je samen met de Tadjieken badderen en met handen en voeten gesprekken voeren met deze vriendelijke inwoners. Nomaden zul je in de zomer regelmatig tegenkomen wanneer je onderweg bent naar Murgab. Veel Kirgiezen verblijven in joerten en verspreid in het landschap vind je hun vilten nederzettingen. Compleet met yaks, geiten en schapen. Tijdens je rondreis door Tadjikistan bezoek je ook het Karakul-meer, ontstaan door een meteorietinslag. Dit meer wordt omringd door vele besneeuwde bergpieken. Een schitterend gezicht!

De stad Khojand straalt veel warmte uit. Boeiend zijn de oude stadsmuren en het Arbob-paleis. Istravshan staat bekend om haar betegelde moskeeën en monumenten. In deze plaats zal je weinig tot zelfs geen andere toeristen aantreffen. De stad die we ook aandoen tijdens de groepsreizen door Tadjikistan is Dushanbe; een fijne stad met een typisch Centraal-Aziatische sfeer.

Reis naar Tadjikistan en maak dit onvergetelijke avontuur mee!