Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Bosnië-Herzegovina

Reizen naar Bosnië-Herzegovina

Reizen naar Bosnië-Herzegovina

De invloed van het Ottomaanse Rijk is in Bosnië en Herzegovina nog altijd merkbaar. Zo is een groot deel van de bevolking islamitisch, zie je tijdens je reis door Bosnië en Herzegovina regelmatig minaretten in het landschap en doet de lokale kookkunst aan de Turkse keuken denken. Tijdens een vakantie in Bosnië en Herzegovina merk je dat in dit Zuidoost-Europese land van massatoerisme nog geen sprake is. De historische steden en groene natuurgebieden verkennen doe je nog in alle rust.

Tussen 1992 en 1995 werden grote delen van Bosnië verwoest door oorlog, een tragisch feit dat met name dertigplussers zich zullen herinneren. Nog steeds draagt Bosnië de erfenis van deze periode. Zo zie je in de hoofdstad Sarajevo kogelgaten en stadsparken met grafstenen uit de oorlog die je met de neus op de feiten zullen drukken. Een bezoek aan het Oorlogstunnelmuseum is de moeite waard. Inmiddels heeft Sarajevo zich hersteld en zijn veel van de indrukwekkende monumenten weer in oude glorie te bewonderen. Maak een wandeling langs de kerken en moskeeën, ga winkelen in de bazaar of ga met de kabelbaan de berg op voor een mooi uitzicht over de stad.

Mostar is voornamelijk bekend om de oude stenen Stari Most brug over de rivier Neretva. In 1993 is deze UNESCO-waardige brug tijdens de oorlog helaas compleet verwoest. Er zijn na de oorlog zoveel mogelijk originele stenen uit de rivier gevist voor de heropbouw die in 2004 gereedkwam. De brug is hét symbool voor de eenheid van Bosnië en Herzegovina. Een oude traditie: al 350 jaar lang springen geoefende jongemannen van de 24 meter hoge brug af. Struin tijdens je reis door Bosnië en Herzegovina door de smalle straatjes met grove keien, eet wat in een van de gezellige restaurants en bezoek de oude bazaar van Mostar, op zoek naar handgemaakte souvenirs.

In het provinciestadje Konjic ligt Tito’s atoombunker. Het is de schuilplaats van Josip Broz Tito die van 1953 tot zijn overlijden in 1980 president van Joegoslavië was. Vlakbij Konjic ligt het blauwgroene gletsjermeer Boracko Jezero. De omgeving leent zich voor een prachtige natuurwandeling. Ook is er de mogelijkheid om te kajakken of met een jeep de omgeving te verkennen.