Veiligheid Belize

Gezien de armoede in de drie landen en het toenemend toerisme is het niet verwonderlijk dat diefstal een lucratieve bezigheid is. Voorkom berovingen door je gezonde verstand te gebruiken. Bewaar geld en waardepapieren in een moneybelt onder je kleding of in zakken aan de binnenkant van uw kleding. Draag je camera in een dagrugzakje voor op je borst, zeker op drukke plaatsen, zoals markten en busstations. Houd handbagage in een bus bij je en leg het niet in een bagagerek. Hoe zelfverzekerder je overkomt, hoe minder snel je het slachtoffer zult worden. Bedenk tenslotte dat de meerderheid van de bevolking niet steelt en het heel vervelend vindt als je iets overkomt.
Vooral in Guatemala neemt criminaliteit toe. Reis niet in het donker en ga niet alleen over straat. In toeristenoorden als het Meer van Atitlán en Antigua kun je niet buiten de dorpen en stad rondwandelen, tenzij met een lokale gids. In Honduras kun je in de streek rond Copán Ruinas redelijk veilig wandelen. Verder geldt in alle grote steden dat er wijken zijn die u in de avonduren beter kunt mijden. In ieder hotel zal men je daarover zelfs ongevraagd informeren. Maak voor de zekerheid scans van je belangrijke documenten en stuur deze naar je emailadres. 

Actuele informatie over de veiligheid in Mexico, Guatemala en Honduras vind je op www.minbuza.nl de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook op www.diplomatie.be, de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken vind je nuttige reisadviezen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.