Live Help Chat

Over Marisa

Marisa
Reisspecialist
Toerisme is mijn derde carrière, eerst als doktersassistente gewerkt bij een huisarts, daarna als openbaar vervoer politie bij het GVB gewerkt en sinds ruim 20 jaar in het toerisme! Gewoond in Cairo en Kathmandu, 2 keer bijna een jaar op reis geweest waarvan de tweede keer overland van Amsterdam naar Hong Kong! En nu woon ik sinds 16 jaar in het leukste straatje in Amsterdam met manlief en een prachtige walnootboom voor de deur . Ik werk als vrijwilliger bij een kinderboerderij en de voedseltuin (die groente levert voor de voedselbank) en probeer nog steeds veel te reizen, als ik op reis ben mis ik mijn fiets, kaas van Kees van de Dappermarkt en brood van Hartog de volkorenbakker en nu ik sinds kort Oma ben geworden zal ik uiteraard Iza het meeste missen als ik op reis ben. Maar een leven zonder te reizen, te verwonderen, dat is bijna niet mogelijk!
2004
Azië en Midden-Oosten
Albanië, Armenië, Australië, Bolivia, Botswana, Cambodja, China, Ecuador, Egypte, eSwatini, Georgië, Guatemala, Hongarije, IJsland, India, Indonesië, Iran, Israël, Italië, Japan, Jordanië, Kazachstan, Kenia, Kirgizië, Laos, Lesotho, Libanon, Malediven, Marokko, Moldavië, Myanmar, Nepal, Noord-Korea, Noorwegen, Oekraïne, Oezbekistan, Peru, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Singapore, Sri Lanka, Sudan, Tadzjikistan, Tanzania, Thailand, Tibet, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Vietnam, Zimbabwe, Zuid-Afrika
Écht op reis TIP van Marisa
In Nepal kan je echt van alles kopen aan souvenirs en uiteraard moet je dan afdingen. Wil je gewoon lekker rustig winkelen met vaste prijzen en nog veel belangrijker mooie spullen kopen waarbij je zeker weet dat de mensen die het gemaakt hebben een eerlijke prijs hebben gekregen! Dan moet je naar Patan Kupondole gaan (ligt tegen Kathmandu aan), waar je Mahaguthi craft with a conscience, Sana Hastakala en Dhukuti kunt vinden. Allemaal winkels met een geweten. En na het winkelen kun je bij Brick House heerlijk in de tuin even bijkomen. En bij Brick House werken weer allemaal lokale vrouwen in de keuken die geleerd hebben om heerlijke pizza’s te maken, voor als je even geen trek hebt in Dhal Bhat Tarkari.