Live Help Chat

Reizen naar Paraguay

Communicatie Paraguay

Telefoneren in Paraguay kan vanuit telefooncellen van het bedrijf Copaco. Maar het kan ook bij locutorios, oftewel telefoonwinkels. Deze locutorios hebben naast privécabines om te bellen meestal ook mogelijkheden om te internetten. Als je naar Nederland wilt bellen gebruik je toegangscode +31, voor België is dat +32. De toegangscode van Paraguay is +595.

Mobiel bellen vanuit Paraguay 
Paraguay beschikt over een uitgebreid mobiel netwerk. Dat gaat via het GSM 850/1900 netwerk. De meeste mobiele telefoons zijn hier tegenwoordig geschikt voor. Voor de zekerheid kun je het checken bij je provider. Informeer ook of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Paraguayaanse provider. Het landennummer van Paraguay is +595. Voor Nederland draai je eerst +31, voor België +32, gevolgd door het netnummer zonder nul en het abonneenummer. Informatie over de kosten van mobiel bellen bij verschillende providers vind je op: www.bellen.com (klik op ‘buitenland’). 

WiFi in Paraguay
Als je voor langere tijd in Paraguay verblijft en een simlockvrij toestel hebt, is het de moeite waard om een lokaal nummer aan te schaffen. Een identiteitsbewijs is voldoende. Je kunt bij een telefoonwinkel (locuritorio) van Claro, Tigo, Personal of VOX een SIM-kaart en prepaid beltegoed kopen waarmee je ook kunt internetten. Veel hotels, cafés en restaurants beschikken over gratis WiFi. Houd er rekening mee dat het internet over het algemeen, en zeker buiten de grote steden, een stuk trager is dan in Nederland en België, zowel via roaming als via WiFi.

Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.