Live Help Chat

Reizen naar Paraguay

Festivals Paraguay

Paraguay kent een aantal nationale gedenkdagen. Op 1 maart: herdenking van Slag van Cerro Cora; 14 mei: Onafhankelijkheidsdag; 12 juni: Vrede van Chaco; 15 augustus: Stichting van Asuncion; 16 augustus: Kinderdag, ter herinnering van de kinderen die stierven in de Slag van Acosta; 28 september: Overwinning van Boquerón (beslissende slag in de Chaco Oorlog).

Religieuze feestdagen in Paraguay

3 februari, Día de San Blas, patroonheilige van Paraguay; in de week voor Pasen viert men in alle steden Semana Santa met grote processies; 8 december, Dag van de Maagd van Caacupé; 25 december, Kerstmis

Feesten en festivals in Paraguay

Paraguayanen luisteren graag naar muziek, het liefst naar muziek met polka-elementen zoals harp en gitaar. Tijdens carnaval is er veel muziek en wordt er uitbundig gedanst, vooral in Asunción. Het Festival van San Juan is één van de grootste festivals van Paraguay. Het wordt ieder jaar gevierd op 24 juni. Er is feest in alle grote steden van Paraguay, maar in Asunción wordt het festival het best gevierd. Bezoekers lopen over hete kolen en er zijn lekker hapjes.