Een land leer je het beste kennen door contact met de lokale bevolking, maar ook door de eetgewoontes te ontdekken! Wij nemen je mee met een dag eten uit de Costa Ricaanse keuken, van ontbijt tot dessert. De Costa Ricaanse keuken is erg eenvoudig, maar wel gezond en gevarieerd.
Je begint de dag met een typisch Costa Ricaans ontbijt: Gallo Pinto. Dit ontbijt bestaat uit rijst, bonen, banaan, kaas, tortilla en ei. Soms wordt er ook nog een zure room bij geserveerd, genaamd natilla. Met dit stevige ontbijt, kom je de dag wel door!
In de middag is het tijd om te lunchen. De lunch is de meest belangrijke maaltijd op de dag voor de Ticos. De lunch is dan ook meestal een stevige maaltijd, zoals casado. Het gerecht casado bestaat uit rijst, bonen, pasta, koolsalade, picadillo en vlees, vis of kip.
Het is verder in de middag en je krijgt trek in een snack. Tamal asado is een heerlijke snack gemaakt van maïsmeel, natilla, boter, melk, suiker en kaas. Het is niet de meest gezonde snack, maar zeker iets wat je wilt proberen tijdens je reis door Costa Rica.
Rond 6 à 7 uuris het in Costa Rica tijd voor het avondeten. Door de stevige maaltijd die wordt gegeten in de middag, is het avondeten meestal een lichte maaltijd. Chifrijo is zo’n maaltijd die bestaat uit bonen, rijst, varkensvlees, avocado en tomaat. Daarnaast wordt het geserveerd met Pico de Gallo, een mengsel van tomaat, koriander, ui, chilipeper en citroen. Chifrijo wordt ook wel geserveerd met tortillachips als snack.
De dag wordt afgesloten met een typisch Costa Ricaans dessert: rijstpap. Arroz con leche, wat letterlijk vertaald wordt naar rijst met melk, wordt vaak ook nog geserveerd met kaneel en kruidnagel.