Live Help Chat

Deze hoogtepunten van Zuidelijk Afrika mag je niet missen

Ieder reislustig persoon droomt over verschillende bijzondere plaatsen ter wereld die hij/zij heel graag wilt bezoeken. De lijst met reisambities, ook wel bucket list genoemd, is vaak eindeloos lang. Tijdens een rondreis in Zuidelijk Afrika komen gelukkig een hoop reisdromen in vervulling.Bucketlist Tafelberg Kaapstad Zuid-Afrika

1. Één van de zeven natuurwonderen aanschouwen: De tafelberg (Zuid-Afrika)

De wereldberoemde Tafelberg in Kaapstad is in 2011 officieel bekroond tot één van de zeven wereldwonderen der natuur. Helemaal terecht natuurlijk, want het is amper voor te stellen dat deze gigantische berg met zijn karakteristieke, platte vorm door onze Moeder Natuur is ‘gemaakt’. Daarnaast biedt de Tafelberg een adembenemend uitzicht over Kaapstad en dit geeft een superieur gevoel. De wereld ligt letterlijk aan je voeten, alsof je op het hoogste puntje van de aarde staat.


Bekijk ons reisaanbod voor Zuid-AfrikaBucketlist Namibwoestijn Namibie

2. Ronddwalen in de oudste woestijn ter wereld: Namibwoestijn (Namibië)

In het Namib Naukluft Park bevindt zich de oudste woestijn ter wereld, namelijk de Namibwoestijn. Daarnaast is het ook één van de grootste en droogste woestijngebieden. De Namibwoestijn kenmerkt zich door de hoge, dieprode zandduinen, waardoor het net lijkt alsof je op de maan bent beland. Pas als je dit surrealistische landschap hebt meegemaakt, realiseer je je wat voor ongekend natuurlijk schoon er op de wereld bestaat.

Bekijk ons reisaanbod voor Namibië
Bucketlist Okavango Delta Botswana

3. Door de grootste waterdelta ter wereld varen: Okavango Delta (Botswana)

In Botswana bevindt zich de grootste inlandse waterdelta ter wereld: de Okavango Delta. In dit prachtige, ongerepte gebied vertakken kleine rivieren en dit geeft een oase van groene vegetaties en een diversiteit aan vogel- en wildleven. Zo kan je zomaar nijlpaarden, buffels, zebra’s, olifanten en kudu’s spotten tijdens een safaritour in een kano. Zeker niet te missen dus!

Bekijk ons reisaanbod voor Botswana

Bucketlist Victoria watervallen Zimbabwe

4. Neerkijken op immense watervallen midden in een regenwoud: Victoria Watervallen (Zimbabwe)

Het wereldwonder van de Victoria Watervallen zal zeker een diepe indruk op je maken. Het water van de Zambezirivier dondert met enorme kracht 100 meter naar beneden over een lengte van bijna 1800 meter. De waternevel heeft in de nabijheid een dichte vegetatie doen ontstaan, waardoor je zeer de schuwe bosbok en een groot aantal apen aantreft. Voor de waaghalzen onder ons is er de mogelijkheid om met een rubberboot van de Zambezirivier te 'White Water Raften'. Verder kan je met een vliegtuigje vlak over en langs de indrukwekkende watervallen vliegen.

Bekijk ons reisaanbod voor Zimbabwe


Bucketlist Krugerpark Zuid-Afrika

5. Barbecueën tussen de ‘Big Five’: Kruger Nationaal Park (Zuid-Afrika)

Een avontuurlijk hoogtepunt voor velen is een safari in het beroemde Kruger Nationaal Park. Je ontdekt zebra’s, nijlpaarden, krokodillen, wrattenzwijntjes, komt oog in oog te staan met impala’s en je ziet giraffes tussen de schaduwrijke acacia’s dwalen. De kans bestaat om de ‘Big Five’ te spotten, die bestaat uit Zuid-Afrika’s vijf dodelijkste wilde dieren: buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant. Door een hoge diversiteit aan wilde diersoorten blijft het Kruger Park één van de mooiste natuurparken ter wereld. De ontmoetingen met de bijzondere dieren zijn voor veel reizigers een onvergetelijke ervaring. Oh ja, 's Avonds is het op de rustkampen ook nog eens mogelijk om te barbecueën (ook wel: braaien), terwijl de wilde dieren achter de hekken rondrazen. Heel bijzonder. Vergeet dus vooral niet om het Kruger Nationaal Park op je bucket list te zetten!

Bekijk ons reisaanbod voor Zuid-AfrikaHet is overduidelijk dat het Zuidelijke deel van Afrika veel hoogtepunten kent. Een reis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe biedt oneindig veel mogelijkheden voor iedere reiziger. Waar wacht je nog op?