De mooiste reisherinnering van...

Medewerkster Marleen

Jaartal: 2008 // Bestemming: Zambia

"In 2008 ben ik naar Zambia geweest voor mijn afstudeerproject. Tijdens deze 5,5 maand heb ik meerdere korte reizen en uitstapjes gemaakt in Zambia. Deze reisherinneringen zijn heel speciaal voor mij omdat het mijn eerste ervaring in Afrika was. Ik verbleef bij een Zambiaans gastgezin en leerde daardoor de gebruiken van de locals kennen. Ik ging mee in het lokale leven, voetbalde met meiden van een voorgezet onderwijs overheidsschool, reisde per minibus, ging naar de markt, leerde Nshima (maismeelpap) maken, bezocht een bruiloft en gaf les op drie verschillende scholen.

Los daarvan heb ik onwijs genoten van de prachtige natuur die Zambia te bieden heeft. Mijn driedaagse kanotocht op de Zambezi rivier was daarbij het hoogtepunt; slalommen tussen nijlpaarden en krokodillen en kamperen naast een kudde olifanten. Een echte natuurbelevenis! South Luangwa is wat mij betreft één van de mooiste wildparken van Afrika, de safari’s daar waren heel mooi. De Victoria Falls waren adembenemend, het regenseizoen was net voorbij, dus de watermassa was gigantisch.

Ik kijk terug op een fantastische tijd waar ik veel mooie en bijzondere mensen heb ontmoet en ontelbare ervaringen rijker ben geworden."