De mooiste reisherinnering van...

Medewerker Simone

Jaartal: 1998 // Bestemming: Thailand
"In 1998 nam mijn vader ‘zijn meisjes’ nog één keer mee voor een reis met z’n drietjes voordat mijn zus en ik zouden uitvliegen. Dat was mijn eerste kennismaking met Thailand en die vakantie heeft het zaadje geplant voor mijn liefde voor dit land.

De tropische warmte, de hectiek en de geuren in Bangkok, paradijselijke eilanden, lieve mensen en heerlijk eten. Dit is een greep uit de herinneringen van de reis die ik maakte in 1998 en heeft ervoor gezorgd dat ik Thailand inmiddels meer dan 10 keer heb bezocht. Ik ben de tel kwijtgeraakt! Ik ben dol op Bangkok. Mijn laatste ontdekkingen in deze miljoenenstad zijn de bruisende New Rod Fai Market en het geweldige museum MOCA. Met een goede vriendin heb ik de mooiste eilanden bezocht. Koh Lipe, Koh Bulon Leh en Koh Kradan zijn echte pareltjes! Ik verbleef ooit een week bij Boeddhistische monniken in een tempel in het onbekende Fang. Vierde in 2011 met mijn vader het onvergetelijke Thaise nieuwjaar Songkran en nam ik privélessen Muay Thai (boksen) in een poging de basis onder de knie te krijgen. In 2019 heb ik dankzij mijn neefjes van 9 en 7 mogen ervaren hoe geweldig leuk dit land ook voor kinderen is. Grappige ontdekking: zij genieten nét zo van de Thaise massage als hun tante!

Thailand heeft mij inmiddels ontelbare, mooie reiservaringen gegeven waarvoor ik heel dankbaar ben. Ik weet zeker dat er nog vele zullen volgen. Het Land van de Glimlach verveelt mij nooit!"