Live Help Chat

Geboorteplaats van Boeddha: Lumbini

Laat je rondrijden in een riksja, dan zie je het meest

De belangrijkste bezienswaardigheid is de enorme Sacred Garden, een heilige tuin (monastic zone) die alle schatten van het historische gebied bezit. Je kunt deze monastieke zone het best per elektrische autoriksja bekijken, leuk om dat op deze manier te doen want de bezienswaardigheden liggen te ver uiteen om ze lopend te bekijken.

Loop altijd kloksgewijs om een Pagode heen

De meeste boeddhistische landen hebben een eigen complex op het terrein. Start bij de enorme Japanse World Peace Pagode. Met de klok mee loop je er omheen. Er zijn grote gouden Boeddha’s. In de pagode van Singapore staan ook prachtige Boeddhabeelden. De pagode van Duitsland (jaja, ook onze oosterburen hebben hier een pagode) is schitterend, er staan mooie beelden die het leven van Boeddha uitbeelden.

Tot slot nog een laatste tip

Vergeet de Vietnamese tempel, de Nepalese, de Sri Lankaanse en de Thaise tempel niet. Vooral het Cambodjaanse complex is prachtig: een explosie van kleuren! De Mayadevi tempel is de belangrijkste tempel van Lumbini. Binnenin vind je de markering die de exacte plek aangeeft waar de Boeddha is geboren. Buiten de tempel wapperen talloze gebedsvlaggen.

Je bezoekt Lumbini tijdens onze 23-daagse Nepal rondreis: