Algemene veelgestelde vragen

Algemene veelgestelde vragen

Informatie over waarom Koning Aap, prijs- en vertrekgarantie, optie nemen, verlengen van de reis, leeftijden van de kinderen en groepssamenstelling vind je hieronder in de veelgestelde vragen.

Waarom kiezen reizigers voor Koning Aap?

Bij Koning Aap staan gespecialiseerde medewerkers voor je klaar om de beste rondreizen in een groep aan te bieden. Meer redenen om voor Koning Aap te kiezen vind je hier.

Kan ik een bestaande reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen! Indien je dit wenst, kun je dit aangeven op het boekingsformulier. Nadat wij je verzoek hebben uitgezocht, nemen wij contact met je op omtrent  de mogelijkheden en de kosten. Pas na jouw akkoord, wordt je boeking definitief. Ga je niet akkoord met het voorstel, dan heb je dus niet automatisch geboekt. Bij sommige reizen hebben wij ook een standaard verlenging die je kan kiezen. Deze verlenging staat omschreven bij het dag-tot-dag beschrijving.
Houd er wel rekening mee dat er meerkosten voor de vlucht, een transfer van het vliegveld naar het eerste hotel en/of extra hotelnachten kunnen bijkomen.

Hoe weet ik dat een reis bij me past?

Bij alle reizen hebben wij een overzichtelijke dag-tot-dag beschrijving, waarbij de reis uitgebreid wordt beschreven. Door deze beschrijving goed door te lezen kom je te weten wat de reis precies inhoudt, wat de route van de reis is en of deze aan je wensen voldoet. Ook kun je een kijkje nemen bij de optionele excursies, zo krijg je alvast een beeld aan welke excursies je tijdens de reis kunt deelnemen. 

Zijn er verschillen in leeftijd van de kinderen bij familiereizen?

Wij bieden familiereizen aan voor kinderen van zowel 6+ en 12+. We hebben hier een onderscheid gemaakt tussen jonge kinderen en tieners. Zo hebben de kinderen namelijk meer aanspraak met andere leeftijdgenootjes tijdens de reis, wat het voor de kinderen extra leuk maakt. Bij de vertrekdata staat of een 6+ of een 12+ vermeldt, hieraan kun je de verschillende reizen met leeftijdscategorie herkennen.

Wanneer gaat een reis gegarandeerd door?

Elke reis heeft een minimumaantal deelnemers nodig voordat de reis gegarandeerd van start gaat. Zodra het minimumaantal deelnemers is behaald komt bij de vertrekdatum, onder het tabje ‘reisdata en prijzen’, ‘gegarandeerd vertrek’ te staan en weet je zeker dat de reis gegarandeerd door gaat. Het minimumaantal deelnemers staat bij iedere reis vermeld in de rechterkolom. Ook als het minimum aantal deelnemers niet is bereikt, kunnen we er voor kiezen de reis toch door te laten gaan.

Wat houdt de prijs- en vertrekgarantie precies in?

Een prijsgarantie betekent dat je reissom na het bevestigen van je boeking niet meer verhoogd zal worden. Eventuele prijsverhogingen die later worden doorgevoerd worden dus niet aan je doorbelast (met calamiteiten uitgezonderd). De vertrekgarantie houdt in dat wij garanderen dat de reis doorgaat, zodra de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken over het feit of de reis wel of niet doorgaat!

Reis ik met enkel Belgische medereizigers?

De reizen die wij in België en Nederland aanbieden zijn identiek. Vanzelfsprekend kan een Nederlandse reiziger ook deelnemen aan een ‘Belgische reis’ en omgekeerd. Omdat de reizen inhoudelijk volledig gelijk zijn kan het voorkomen dat wij Nederlandse en Belgische reizen met dezelfde vertrekdatum samenvoegen, zo is de kans nog groter dat jouw reis gegarandeerd van start gaat. Ook kan het in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat de Nederlandse en Belgische reis bij een gegarandeerd vertrek alsnog tot één groep worden samengevoegd. Eén van de redenen om te kiezen voor een groepsreis is immers het kunnen delen van je mooiste ervaringen op reis met medereizigers! Hierbij wordt de maximale groepsgrootte in principe niet overschreden. Vanzelfsprekend word je hiervan voor vertrek op de hoogte gebracht. 

Kan ik voordat ik boek al zien wat de groepssamenstelling is?

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen.

Waar kan ik meer informatie vinden over de reisbegeleiders?

Wil je meer te weten komen over onze geweldige reisbegeleiders? Dat kan! Neem eens een kijkje op onze speciale pagina over onze reisbegeleiders waar zij in kort een vertellen wie ze zijn.

Wat kan ik zelf doen om mijn voetafdruk te verkleinen?

Reizen is iets geweldigs en wij doen niets liever! Als we reizen is het goed daarbij rekening te houden met milieu, mensen en cultuur, zodat reizen in de toekomst ook nog mogelijk is.

Via onderstaande link vind je enkele waardevolle tips, waarmee je zelf als bewuste avonturier meer uit je reis haalt en tegelijkertijd je voetafdruk verkleint:
https://feelingresponsible.org/nl-be/blog/wat-kun-jij-doen

Kan ik Koning Aap ook bereiken voor nood buiten kantooruren?

In geval van nood zoals last-minute annuleringen (binnen 24 uur voor vertrek), vertragingen, ziekenhuisopnames of andere noodgevallen kun je ons bereiken op ons 24/7 beschikbare noodnummer: +31 (0)6-53313932.

Ik heb een klacht, waar/hoe kan ik deze indienen?

Vervelend dat je een klacht hebt over één van onze reizen. Klachten dienen schriftelijk per mail te worden ingediend. Als je meereisde op een Nederlandse groepsreis kan je je klacht indienen door een mail te sturen naar [email protected], reisde je op een Belgische reis, mail dan naar [email protected] Wij zullen je klacht vervolgens doorsturen naar onze Clientenservice afdeling en zij zullen vervolgens z.s.m. contact met je opnemen.