Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Libanon

Reizen naar Libanon

Reizen naar Libanon

Wil je kort weg, veel zien maar geen lange reisdagen hebben? Dan is Libanon de perfecte bestemming voor je! Met een landoppervlakte ter grootte van slechts een kwart van Nederland of een derde van België, is alles dichtbij. Je kunt het hele land zelfs met dagexcursies vanuit de bruisende hoofdstad Beiroet, het Parijs van het Midden-Oosten, bezoeken. Byblos is een pittoresk havenstadje waar je heerlijk kunt dwalen door de oude straatjes of tijd op het strand kunt doorbrengen. In het noorden wacht Tripoli, een middeleeuwse havenstad met kleurrijke bazaar. Wandel door de nauwe straatjes, koop een kopje koffie bij een van de straatverkopers en waan je terug in lang vervlogen tijden.

In het noorden bevindt zich ook de adembenemende Qadisha vallei. Ruige, vaak met sneeuw bedekte bergen vormen het decor waartegen oude kloosters verscholen liggen. In het noorden zal je ook de indrukwekkende cederbomen zien. Deze heerlijk ruikende bomen kunnen wel 60 meter hoog worden en zijn het symbool van Libanon. In het oosten van het land ligt een andere beroemde vallei; de Bekaa vallei. Gelegen tussen twee bergketens is de vallei al eeuwenlang een gebied waar wijn wordt geproduceerd. Een proeverij bij een van de wijnhuizen is zeker geen straf.

Het hoogtepunt van de Bekaa vallei is zonder twijfel Baalbek, de best bewaarde Romeinse architectuur in Libanon en een van de mooiste complexen van het Midden-Oosten. Bij de tempel van Jupiter besef je pas goed hoe enorm groot alles hier is. Vanuit Beiroet is het slechts 80 km naar Sidon en Tyre in het uiterste zuiden van het land. In Sidon bezoek je het deels in het water gelegen 13de-eeuwse kruisvaarderskasteel terwijl Tyre de plaats is waar je opgravingen van het oude Fenicische Rijk kunt bezoeken. Een ervaring die niemand mag missen tijdens een bezoek aan Libanon, is kennis maken met de Libanese keuken. Menig liefhebber van eten zal het bevestigen, de Libanese keukens is een van beste, zo niet allerbeste, keukens van heel het Midden-Oosten.

Ga met ons mee naar het kleine maar enorm fijne Libanon! Bezoek Libanon en boek je rondreis bij Koning Aap.