Live Help Chat

Reizen naar Mozambique

Literatuur Mozambique

De beste manier om je voor te bereiden is door te praten met mensen die het land kennen en door een goede reisgids en kaart aan te schaffen en te bestuderen. Reisgidsen en kaarten kun je telefonisch bestellen bij boekhandel Jacob van Wijngaarden, Overtoom 97, 1054 HD Amsterdam, tel: (020) 6121901, fax: (020) 6892666. Deze gespecialiseerde reisboekhandel kan je tips en informatie geven over aan te schaffen boeken en kaarten. Zij kennen onze reizen en weten wat je nodig hebt. Na telefonische bestelling sturen ze de boeken naar je toe. Er zit een acceptgiro bij. Voor verzending wordt ca. 3 euro portokosten (ligt aan het gewicht) geheven.

Er zijn verschillende romans en reisverhalen (fictie en non-fictie) geschreven waarin Mozambique een belangrijke rol speelt. Hieronder volgt een kleine greep uit de collectie van de boekhandel:

Who we are; Voices from Mozambique - Lorraine Johnson
Palmwijn - Adriaan van Dis
Het beloofde land - Adriaan van Dis
De regenmaker - Lyall Watson

Het is handig om een reisgids mee te nemen. Je keuzemogelijkheid gaat van een puur praktisch pocketreisgidsje, vol met handige feitjes, tot de meest uitgebreide kunst- en cultuurboeken. Het is maar net waar je interesses liggen. Een goede reisboekhandel kan je prima adviseren. Hieronder volgt een lijst met reisgidsen.

Mozambique - Lonely Planet
Guide to Mozambique - African Adventure Guide

Wanneer je een land bezoekt mag daar eigenlijk geen landkaart bij ontbreken. De meest gangbare kaart volgt hieronder:
Zuidelijk Afrika, 955 Michelin.