Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Panama

Reizen naar Panama

Reizen naar Panama

Tijdens  Panama reizen kom je terecht in een boeiend land in meerdere opzichten. In de eerste plaats wordt in het land de verbinding gemaakt tussen Midden- en Zuid-Amerika; Panama grenst zowel aan het Centraal-Amerikaanse Costa Rica als aan het Zuid-Amerikaanse Colombia. Dankzij het wereldberoemde Panamakanaal wordt de Caribische Zee verbonden met de Grote Oceaan. Tijdens een rondreis door Panama is er dan ook volop gelegenheid om te genieten van uitzichten over het water, vaak vanaf de mooiste stranden waar je vooraf alleen maar van kon dromen. Het land is verder een paradijs voor vogelliefhebbers én degenen die van de natuur in het algemeen kunnen genieten.

De ultieme plek om weg te dromen op sprookjesachtige stranden is Bocas del Toro, een eilandengroep ten noorden van Panama die in de Caribische Zee ligt. Liggen in een comfortabele hangmat al luisterend naar raggaemuziek, snorkelen en duiken tussen de fantastische koraalriffen, dolfijnen spotten tijdens een boottocht om later op de dag een heerlijke vismaaltijd naar binnen te werken… Wie naar Panama op vakantie gaat om lekker tot rust te komen, waant zich op de eilanden van Bocas del Toro in het paradijs.

In het binnenland valt er gedurende je rondreis door Panama eveneens meer dan genoeg te zien en te beleven. Van vruchtbare koffieplantages tot en met indrukwekkende gebergtes, van talloze grote en kleine rivieren tot en met honderden vogelsoorten die er dankzij het tropische klimaat kunnen leven… Als natuurliefhebber, of specifiek als vogelliefhebber, beleef je in Panama de vakantie van je leven.

Er is in Panama echter meer te zien dan alleen het mooiste natuurschoon. Een aparte vermelding verdient in eerste instantie het indrukwekkende Panamakanaal, dat een belangrijke rol speelt in het continentale transport. Dankzij dit meer dan tachtig kilometer lange kanaal hoeven schepen immers niet meer om Zuid-Amerika heen te varen. Je zou het misschien niet verwachten, maar wie in Panama gaat rondreizen kan bovendien een bezoek brengen aan een metropool. Panama-Stad is qua grootte te vergelijken met Amsterdam en qua skyline zelfs een beetje met New York, vanwege de tientallen wolkenkrabbers en de ligging aan het water (van het Panamakanaal). Moderne architectuur wordt er afgewisseld met koloniale wijken, oude ruïnes en forten. Een rondreis Panama biedt veel variatie.