Live Help Chat

6 redenen waarom je naar Oeganda moet gaan

1 - Gorilla's spotten

Gorilla's zijn zeker een hoogtepunt tijdens je rondreis in Oeganda. Het is heel bijzonder om deze dieren van dichtbij te zien. Een unieke beloning om ze na een paar uur klimmen en klauteren te kunnen bewonderen.

2 - Chimpansees

Ook de chimpansees zijn een waar hoogtepunt. Een waar genot om naar te kijken terwijl ze aan het spelen zijn.
 

3 - Queen Elizabeth National Park

In het zuiden van het Queen Elizabeth National Park (Ishasa) leven een paar leeuwenfamilies die regelmatig in een boom te vinden zijn, waarbij de vijgenboom hun voorkeur heeft. Volwassen leeuwen liggen er te relaxen, terwijl de welpjes ravotten met elkaar, waarbij ze ook hun ouders niet met rust laten. Heerlijk en uniek dit te kunnen bezichtigen. Een fantastische ervaring!

4 - Murchison Falls National Park

Het Murchison Falls National Park is een prachtig park met een afwisselend landschap. Overal waar je kijkt zie je dieren: olifanten, buffels, giraffen, grote groepen Oegandese kob, apen en leeuwen. Met een beetje geluk kun je een mooie foto maken van een prachtig dier met de Nijl op de achtergrond.

5 - Mooie wandelmogelijkheden

Tijdens de Rondreis Oegande worden heel wat interessante wandelingen met gids georganiseerd zoals de Kibala forest jungle walk of night walk, birdwalk, community walk etc. Heel fijn om in een ontspannend tempo de omgeving te verkennen.

 

6 - Lokale bevolking

Wat ook erg bijzonder is tijdens deze reis zijn de ontmoetingen met de lokale bevolking tijdens de wandelingen en het bezoek dat je kan brengen aan een pygmeeënfamilie. Zij behoren tot de oudste inwoners van Oeganda. Ze verzamelen voedsel in de vorm van bodemgewassen, grondproducten en boomvruchten en leiden een nomaden bestaan.