Vietnam, een feest voor de smaakpapillen

Culinair Vietnam

Afgelopen maart ging collega Sandra mee met de 4-weekse groepsreis naar Vietnam. "Eén van mijn hobbies is de Aziatische keuken zowel proeven als koken. Vietnam is het land bij uitstek voor een culinaire trip. Ter voorbereiding van welke specialiteiten ik waar zou kunnen eten, belandde ik bij de geweldige kok Anthony Bourdain. In zijn programma 'Parts Unknown' neemt hij je mee naar alle uithoeken van de wereld. Ik heb enkele van zijn eettips uitgeprobeerd."

Bun Cha

Hanoi staat bekend om de lekkerste Bun Cha. Het bestaat uit verschillende schaaltjes. Bouillon, verse kruiden, rijstnoodles, varkensribbetjes en een knapperig krab loempiaatje. Dit alles eet je samen met een ijskoud Hanoi biertje. Je eet het het lekkerst in één van de kleine restaurantjes met plastic tafels en stoeltjes.

Bourdain at het ooit samen met Barack Obama in Hanoi. Ik eet het met heel veel andere Vietnamezen.

Banh Mi

Het volgende wat Sandra wilde proberen is Banh Mi. Werkelijk een verrukkelijk broodje voor lunch, het lekkerste heeft ze gegeten in Hoi An. Banh Mi is een zeer zorgvuldig en rijkelijk belegd stokbroodje (overgebleven uit de Franse kolonisatie periode). Niet zomaar een broodje, want het wordt zorgvuldig laag voor laag belegd en de ingrediënten kan je helemaal zelf kiezen.

White Rose dumplings

Er is zoveel te doen en te beleven in Hoi An dat het niet erg is om hier wat langer te blijven. Verlaat het prachtig historische centrum en toer per scooter langs rijstvelden naar de kust. Tijdens dit tochtje passeer je het restaurant waar ze naar het schijnt de lekkerste White Rose dumpling serveren. "Als liefhebster van dumplings zijn dit wellicht de lekkerste die ik ooit heb geproefd."

Banh Khoai

Banh Khoai zijn rijstpannekoekjes met varkensvlees en garnalen en varkensgehakt gegrild op stokjes van citroengras. Het ziet er niet alleen heel erg leuk uit, maar het smaakt ook erg goed!

Workshop loempia's maken

Vietnam kan je natuurlijk niet verlaten zonder je zelfgemaakte loempiaatjes te nuttigen. Een workshop loempiaatjes maken deed Sandra op een prachtige Jonk in Halong Bay. Sandra: "Terwijl het karstgebergte aan mij voorbijtrekt, geniet ik van mijn eigen kookkunst en een gekoeld Halongbay biertje. Cheers!"