Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

header image
Familie
7,9 (74)

Familiereis Maleisië & Singapore Avontuur

22 dagen
v.a. € 3.087,-

Veelgestelde vragen Familiereis Maleisië & Singapore Avontuur

Maleisie

Heb ik een visum nodig voor Maleisië?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. 

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: 
- Nederlandse reizigers bezoeken: visa4travel.nl/koningaap
- Belgische reizigers bezoeken: visa4travel.be/koningaap

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Meer reisinfo’ bij iedere reis.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Welke inentingen heb ik nodig voor Maleisië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde.  Je kan ook op www.wanda.be online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is de ideale reisperiode voor reizen naar Maleisië?

In Maleisië heerst een tropisch klimaat. Het is er altijd warm en vochtig. De gemiddelde temperatuur in de laaggelegen kustgebieden bedraagt 26° C. In de Cameron Highlands bedraagt de gemiddelde temperatuur 18° C. Het klimaat wordt beheerst door noordoostelijke en zuidwestelijke moessonregens. De noordoostelijke moesson waait van oktober tot februari en zorgt in december en januari voor zware regenval en overstromingen aan de oostkust. In Sarawak is het in die periode ook het natst. Tijdens de zuidwestelijke moesson is het droger. Omdat er in Maleisië veel neerslag valt (jaarlijks gemiddeld 2500 mm) en er geen echt droog seizoen is, oogt het er altijd groen.

Hoe overnachten we in Maleisië?

We overnachten in goede middenklasse hotels. Het zijn schone en verzorgde hotels, altijd met eigen douche en toilet. 

Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen. Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

Hoe reizen we in Maleisië?

We reizen voor het grootste gedeelte met een eigen bus. Voor de transfers worden een of twee minibussen ingezet (afhankelijk van de grootte van de groep).

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in de Maleisië vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' bij de reis.

Kan ik gebruik maken van Wifi tijdens mijn reis?

In de meeste hotels is Wifi gratis beschikbaar. Bij het tabblad 'Accommodaties' kan je zien in welk hotel wifi beschikbaar is.

Heb ik een wereldstekker nodig voor Maleisië?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Maleisië verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt: www.wereldstopcontacten.nl/.

Kan ik pinnen in Maleisië?

In de grotere plaatsen kan gepind worden, de reisbegeleiding weet altijd wanneer de volgende pingelegenheid is. Voor de zekerheid kan je wat cash euro’s meenemen zodat je deze kan wisselen, in het geval dat de pinautomaat het niet doet.

Kan er vegetarisch gegeten worden in Maleisië?

De Maleisische keuken is een mix van vele keukens. Op elke hoek van de straat kan heel smakelijk (ook vegetarisch) gegeten worden. Denk hierbij aan soep, curry's, rijstgerechten en groentesnackjes.

Wat is handig om mee te nemen naar Maleisië?

Neem niet te veel bagage mee. Met name kleding kun je altijd goedkoop ter plekke aanschaffen. Bovendien heeft bijna elk hotel een 'laundry service'. Maleisië heeft een aangenaam klimaat dus luchtige, katoenen kleding is aan te raden. Neem voor het bezoek aan de Cameron Highlands een sweater of een dunne jas mee. Een regenjas/poncho kan van pas komen. Neem voor de reis in ieder geval een paar goede, ingelopen wandelschoenen met goed profiel en een paar slippers mee. Dat is alles wat je voeten vereisen. Verder voldoende spullen om je tegen de felle zon te beschermen: een hoed, zonnebril en zonnebrand.

Moet ik een koffer of reistas meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas, maar het is niet verplicht. Dat kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer. Deze zijn moeilijk te verstouwen in het vervoer.

Zijn er kledingvoorschriften in Maleisië?

Maleisië is een islamitisch land, discreet gekleed gaan is wel respectvol. Denk aan kleding wat de knieën en schouders bedekken, dit is zeker van belang als je een heilige plaats gaat bezoeken. Wanneer je je bevindt in een badplaats kan je je kleding daar weer op aanpassen, de reisbegeleider kan je daarin ook tips geven.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden. Dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Hoeveel uur tijdsverschil is er in Maleisië?

In Maleisië is het tijdens onze wintertijd 7 uur later, in onze zomertijd is het 6 uur later.

Moet ik een klamboe meenemen naar Maleisië?

Het is niet noodzakelijk om een klamboe mee te nemen op onze Maleisiëreizen, in sommige hotels is er wel een aanwezig. In de nationale parken zijn er klamboes aanwezig of indien gewenst te huur. Het is zeker wel raadzaam om DEET mee te nemen, een insectafwerend middel.

Moet ik een lakenzak/slaapzak/slaapmatje meenemen naar Maleisië?

Voor onze Maleisiëreizen is het niet noodzakelijk om een slaapzak mee te nemen.

Kan ik tijdens de ramadan goed reizen in Maleisië?

Tijdens de Ramadan (de vastenmaand) kan reizen lastig zijn. Er kunnen restaurants en andere eetgelegenheden dicht zijn, maar ze houden vaak wel rekening met toeristen. Voor toeristen wordt vaak wel gekookt en gezorgd. Het spreekt vanzelf dat men de mensen niet de ogen moet uitsteken door vlak voor hun neus te eten. In de Chinatowns zijn de restaurants overigens wel open. 

Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimum aantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimum aantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen kan per reis verschillen. Je vindt het minimum aantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimum aantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimum aantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien. 

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
  • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
  • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat? 
  • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
  • Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen

Singapore

Heb ik een visum nodig voor Singapore

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.Als je naar Singapore reist moet je paspoort beschikken over tenminste 1 lege visumpagina.

Visum:
Voor deze bestemming is voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. 

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: 
- Nederlandse reizigers bezoeken: visa4travel.nl/koningaap
- Belgische reizigers bezoeken: visa4travel.be/koningaap

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Meer reisinfo’ bij iedere reis.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Heb ik inentingen nodig voor Singapore?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde.  Je kan ook op www.wanda.be online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is de beste reistijd om te reizen door Singapore?

De beste reistijd voor Singapore zijn de maanden februari tot en met oktober. In juni en juli regent het vrij weinig en deze maanden zijn dus ook zeer geschikt voor een bezoek aan Singapore. Van november tot en met januari is het regenseizoen, toch zal je ook in het regenseizoen niet de hele dag regen hebben. Vaak heb je dan een korte maar hevige bui overdag en kan je 's avonds een flinke bui verwachten.

Waar overnachten we in Singapore?

We overnachten in goede middenklasse hotels. Het zijn schone en verzorgde hotels, altijd met eigen douche en toilet. 

Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen. Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

Welke vervoermiddelen worden er gebruikt?

We reizen voor het grootste gedeelte met een eigen bus. Voor de transfers worden een of twee minibussen ingezet (afhankelijk van de grootte van de groep).

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in de Singapore vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' bij de reis.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Is er Wifi in Singapore?

Draadloos internet is grote delen van Singapore toegankelijk. Via het door de overheid geïnitieerde draadloze netwerk kun je na registratie via een customer service desk of met een lokale Simkaart gratis gebruik maken van WiFi. Daarnaast bieden veel hotels en restaurants gratis WiFi aan.

Heb ik een wereldstekker nodig?

De netspanning in Singapore is 230 volt. De stopcontacten zijn soms afwijkend, naast Europese stekkers vind je ook het Britse type met drie dikke polen en het Amerikaanse type met 2 platte poten. Voor het gebruik van een wereldstekker in Singapore verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt; www.wereldstopcontacten.nl

Kan ik pinnen in Singapore?

Op het vliegveld van Singapore kun je 24 uur per dag wisselen. En anders bij banken en wisselkantoren in de stad. Je kunt bijna overal pinnen met een bankpas (zorg wel dat je deze ingesteld hebt op ‘Wereld’!) met Maestro of Cirruslogo. In de shoppingcenters en restaurants kun je terecht met je creditcard.

Kan er vegetarisch gegeten worden in Singapore?

In Singapore vind je een mix van vele keukens, denk hierbij aan de Chinese, Maleise en Indische keuken. Op elke hoek van de straat kan heel smakelijk (ook vegetarisch) gegeten worden. Denk hierbij aan soep, curry's, rijstgerechten en groentesnackjes.

Moet ik een koffer of een backpack meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas, maar het is niet verplicht. Dat kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer. Deze zijn moeilijk te verstouwen in het vervoer.

Hoeveel uur tijdsverschil is er in Singapore?

In Singapore is het tijdens onze wintertijd 7 uur later, in onze zomertijd is het verschil 6 uur.

Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Voor de Familiereis Maleisië & Singapore (reiscode: FML) hebben we een minimum van 7 boekers nodig voor een gegarandeerd vertrek, het maximumaantal deelnemers is 22. Vanaf drie boekers of opties kan je de groepssamenstelling van de reis vinden onder het tabblad 'Reisdata & Prijzen'.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien. 

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
  • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
  • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat? 
  • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
  • Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen