Live Help Chat

Reizen naar Madagascar

Bagage en kleding Madagascar

We adviseren je dringend om de bagage mee te nemen in een rugzak (met binnenframe) of een trolley met zachte buitenkant, op je rondreis door Madagascar en het totale gewicht zoveel mogelijk te beperken. Een compacte weekendtas is ook mogelijk. Denkend aan de beperkte bagageruimte in de bussen, de terreinwagens, en boten, het ontbreken van een lift in de eenvoudigere hotels, raden we een koffer sterk af voor al onze reizen.

Behoorlijke kleding wordt tijdens je Madagascar rondreis op prijs gesteld wanneer je bij mensen uitgenodigd bent en in religieuze gebouwen. Anders kunnen korte broeken en T-shirts/topjes zonder problemen gedragen worden. Zomerkleding voor overdag, plus iets warms voor de avonden is voldoende. Voor de avond is een blouse met lange mouwen een goed wapen tegen muggenbeten. In de wintermaanden (dus onze zomermaanden) is het aan te raden een warme fleecetrui of een jas mee te nemen. Een regenjas heb je zeker nodig voor het regenwoud.

Verder zijn belangrijk: stevige wandel (berg) schoenen, badslippers, zonnebril, lakenzak, klamboe, zonnebrandmiddelen, een pet of hoed, toiletartikelen, een reisapotheek, foto- of filmapparatuur, reservebatterijen, zaklantaarn, zakmes, aansteker, een kleine voorraad houdbare snacks en snoep, schrijfwaren, boeken, paspoort, voldoende geld, kopieën van je paspoort, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, agenda met belangrijke adressen. Eventueel kun je nog meenemen: woordenboekje Nederlands-Frans, verrekijker, landkaart, spelletjes. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne geldgordel kopen, die je onder je kleding kunt dragen.