Eten en drinken Nepal

Het nationale gerecht van Nepal is dal bhat arkari. Het bestaat uit rijst met linzensoep en groente, meestal in een curry. Bij bijzondere gelegenheden wordt vlees van kip, geit of buffel toegevoegd. De op toeristen ingestelde restaurants in de steden en op de populaire wandelroutes hebben een ‘internationaal’ menu, met gerechten als pizza, lasagna of tortil¬≠la. Daarnaast zijn er de meer authentieke Nepalese, Indiase en Tibetaanse eethui¬≠zen. Een aanrader zijn momo's, een Tibetaanse gerecht, dat bestaat uit bolletjes vlees of gebakken groenten in een omhulsel van deeg dat kort gestoomd wordt.

Drinken in Nepal
De nationale drank is chai (spreek uit: tsjai), thee, die normaal gesproken melk en suiker bevat. Als je thee zonder suiker wilt vraag je om ‘chini na rageko chai’ en zonder melk ‘dudh na rageko chai’. In Kathmandu, Pokhara en op populaire routes in de bergen kun je tegenwoordig een latte of cappuccino met uitzicht op Everest of Annapurna bestellen.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.