Live Help Chat

Reizen naar Qatar

Eten en drinken Qatar

De Qatarese keuken is gebaseerd op de Arabische keuken. De Arabische keuken heeft een enorm smakenpalet. Voor de meeste gerechten wordt lam, kip, rund en soms zelfs kameel gebruikt. In verband met het islamitische geloof wordt varkensvlees niet gegeten. Er worden veel groentes en kruiden gebruikt. Rijst en aardappels worden ook gebruikt in de keuken.

De Arabische keuken staat bekend om haar voorgerechten. Mensen eten vaak samen, Mezze is het bestellen van meerdere voorgerechten als hele maaltijd. Naast hoofdgerechten worden meerdere bijgerechten gegeten, denk bijvoorbeeld aan pitabrood met humus, baba ganoush, pasteitjes en verse salades.

Majboos is Qatar’s nationale Gerecht. Het wordt gemaakt met lam of kip en wordt langzaam gekookt met kruiden en specerijen voor een rijke smaak. Majboos wordt geserveerd met gekruide rijst, salade en tomatensaus.

Na het eten mag een toetje niet ontbreken. Een van de meest bekende desserts is luqaimat, zoete gefrituurde dumplings gekruid met kardemom en saffraan. Dit wordt ondergedompeld en geserveerd in suikersiroop. Door het frituren is de buitenkant lekker krokant en is de binnenkant zacht.

Koffie is misschien wel het meest populaire drankje in Qatar. Het wordt gedronken in kleine kopjes met suiker en een dadel voor ernaast. Er wordt er ook thee gedronken. Thee wordt enorm zoet gedronken. Ook wordt er frisdrank en vruchtsappen gedronken, vaak gemaakt met zoete vruchten. In Qatar wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken

In Qatar is het mogelijk alcohol te drinken, maar hier zitten wel enkele regels aan vast. Alcohol mag alleen worden geschonken door restaurants, clubs en hotels die hier toestemming voor hebben. Alleen niet-moslims mogen alcohol drinken in deze gelegenheden. Om alcohol te mogen drinken moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Het drinken van alcohol in het openbaar, dus buiten de clubs, restaurants en hotels die toestemming hebben om alcohol te schenken, is verboden en strafbaar. Openbaar dronkenschap is ook strafbaar. Niet-moslims van 21 jaar en ouder mogen in speciaal aangewezen winkels alcohol voor thuisconsumptie kopen.