Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

header image
Explore
8,4 (48)

Rondreis Australië Hoogtepunten

34 dagen
v.a. € 11.235,-

Veelgestelde vragen Rondreis Australië Hoogtepunten

Heb ik een visum nodig voor Australië?

Internationaal paspoort
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Als je naar Australië reist moet je paspoort beschikken over tenminste 1 lege visumpagina.

Visum
Ja, voor deze bestemming is een elektronisch visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Je dient deze voor vertrek aan te vragen. 

Je kunt ervoor kiezen om het visum via onze partner Visa4Travel aan te vragen, of zelf te regelen. Het team van Visa4travel is telefonisch bereikbaar via 085 0218180, en helpt je graag bij je visumaanvraag. Het aanvragen van een visum kost namelijk veel tijd en kan foutgevoelig zijn. Wij raden onze reizigers dan ook aan om het visum vooraf te laten regelen door Visa4Travel om onnodige stress voorafgaand aan de reis te voorkomen.

Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: 
- Nederlandse reizigers bezoeken: visa4travel.nl/koningaap
- Belgische reizigers bezoeken: 
visa4travel.be/koningaap

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Meer reisinfo’ bij iedere reis.

De prijs van het visum staat op de website van Visa4Travel. Je betaalt rechtstreeks aan Visa4Travel bij het indienen van je aanvraag.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand

Wat voor inentingen heb ik nodig voor Australië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde.  Je kan ook op www.wanda.be online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is de beste reistijd voor Australië?

De seizoenen zijn in Australië tegengesteld aan die van ons, maar echte seizoen verschillen doen zich eigenlijk alleen voor in het zuidoosten. Hier heerst een subtropisch klimaat met relatief koude winters in onze zomermaanden en warme, droge zomers in onze winter. Het noorden is tropisch, met een droge periode van mei tot en met oktober. In de ‘regentijd’, van november tot en met april, kan het veel regenen in het noorden. Soms kan het ook zo zijn dat de ochtend mooi en helder is en de regenbuien in de namiddag pas komen. In het midden heerst een woestijnklimaat met temperaturen die overdag kunnen oplopen tot boven de 40 graden en in de nacht kunnen dalen tot rond het vriespunt. Met deze wetenschap hebben we onze reisdata gekozen.

Waar wordt er geslapen tijdens de reis?

Zo afwisselend als de reis door Australië is, zijn ook de verschillende onderkomens waar je zal overnachten. Tijdens het grootste deel van deze reis maken we gebruik van tweepersoonskamers in comfortabele, middenklasse hotels met douche en toilet op de kamer. Hou er rekening mee dat accommodaties buiten de steden over het algemeen wat eenvoudiger zijn dan de overnachtingsplekken in de steden.

 Meer informatie over de accommodaties vind je onder het tabblad 'accommodaties' bij iedere reis.

Hoe wordt er gereisd door Australië?

We reizen per eigen bus, dit zullen doorgaans Toyota Coaster 21-seater minibussen (of vergelijkbaar) zijn. De wegen zijn in Australië goed tot zeer goed te noemen. De luchthaventransfer in Sydney zal met de luchthaven shuttle bus zijn. Vanaf 10 deelnemers (mits zij ongeveer gelijktijdig aankomen) maken we gebruik van een privé bus. Andere luchthaventransfers zijn vaak met minibusjes.

 Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Australië kun je terugvinden onder het tabblad 'Meer reisinfo' bij de reis.

Kan er vegetarisch gegeten worden in Australie ?

Er wonen erg veel nationaliteiten in Australie en dat betekent dat er ook een verscheidenheid aan gerechten is en kan je altijd wel een lekker vegetarisch gerecht vinden. 

Heb ik een wereldstekker nodig in Australië?

Net zoals in Nederland is de netspanning in Australië 220 Volt. De stekkers zijn echter wel anders en hebben 3 platte poten. Kijk hier voor meer informatie: http://www.wereldstopcontacten.nl/

Is er Wifi tijdens de reis?

In bijna alle geplande hotels is er Wifi aanwezig, soms tegen betaling. Maar het kan best zijn dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal is, houd hier rekening mee. Op de campsites is er geen Wifi.

Meer informatie over Wifi in de door ons geselecteerde hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) vind je onder het tabblad 'accommodaties' bij iedere reis.

Is het noodzakelijk om berg(wandel)schoenen mee te nemen?

Het is wel aan te raden om goede wandelschoenen met profiel mee te nemen. Hele zware bergschoenen zijn niet nodig, tenzij je die toch al thuis hebt liggen en je het zelf prettig vindt om ze mee te nemen.

Wordt er gekampeerd tijdens de reis?

Om optimaal van je verblijf in de Outback te genieten, zal je in Kings Canyon en Uluru in totaal 3 nachten tenten overnachten. Deze tenten staan permanent opgesteld, je hoeft dus niet zelf nog je tent op te zetten. 

Tijdens je reis door West Australië zal je op 3 plaatsen luxe kamperen. In Karijini National Park, Eco Beach en in Fitzroy  slaap je in luxe, reeds opgezette tenten.
Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen. 
Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

Moet ik een slaapzak meenemen?

Nee, je hoeft geen slaapzak mee te nemen op onze Australië reizen. Mocht het wel nodig zijn, dan zorgt de lokale agent/reisbegeleider dat er slaapzakken beschikbaar zijn.

Moet ik voor vertrek naar Australië geld wisselen?

Nee, dat is niet noodzakelijk. Je kunt ter plaatse gewoon pinnen en eventueel gebruik maken van een creditcard. Zorg wel dat je pinpas op ‘wereld’ staat.

Zijn er richtlijnen voor een bezoek aan tribale volkeren?

Veel stammen leven in afgelegen gebieden en zijn niet gewend aan contact met westerse reizigers. Ga je zo’n ‘exotische’ regio in, bereid je dan goed voor. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de mensen die je gaat ontmoeten. Hier enkele do’s & don’ts die je als richtlijn kunt gebruiken.

• Verdiep je van tevoren in de te bezoeken stam en lees je in over de tradities en gewoonten. Dan weet je beter wat je tijdens een bezoek te wachten staat. Je reisbegeleider kan je vaak ook informatie verschaffen.
• Maak eerst contact met de stamleden en sla niet gelijk aan het fotograferen. Je hebt namelijk te maken met mensen, niet met objecten.
• Vraag eerst toestemming als je een foto van iemand wilt maken. Verplaats je in de persoon die je wilt fotograferen. Hoe zou jij het zelf vinden als een voor jou onbekend persoon ineens foto’s van jou gaat maken? Bij sommige stammen loopt het vragen van toestemming via je reisbegeleider of een lokale gids.
• Betrek de lokale mensen bij wat je aan het doen bent. Maakt tijd voor een gesprekje (met handen en voeten) en laat de foto zien die je gemaakt hebt. Of neem enkele foto’s mee van thuis, dan kun je laten zien hoe het er bij jou in Nederland/België aan toe gaat.
• Deel geen dingen uit als snoep (er zijn vaak weinig/geen tandartsen in de regio), ballons (plastic vervuilt het gebied), geld of westerse attributen. Bovendien kan er door dit soort donaties onenigheid, jaloezie of ruzie ontstaan tussen de verschillende stamleden.
• Koop geen authentieke, onvervangbare voorwerpen (en neem ze ook niet ontvangst als je ze cadeau krijgt). Denk daarbij aan sieraden die van de voorouders zijn geweest, werkattributen als een sikkel of hamer, of wapens als een pijl en boog. De stamleden beseffen vaak pas achteraf, als de toeristen weg zijn, dat ze hun onvervangbare object kwijt zijn.

Wat voor soort bagage is handig om mee te nemen op deze reis?

Wij raden je aan om een zachte reistas mee te nemen op reis en geen harde koffer. Dit heeft ermee te maken dat harde koffers moeilijk tot niet te verstouwen zijn in het vervoer.

Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is bepaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij ieder reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is mogelijk de reis te verlengen. Het wijzigen van je vlucht kost €50,- per dossier (+ eventuele meerkosten).

Wanneer je wilt afwijken van de groepsreis, dus bijvoorbeeld vooraf of achteraf verlengen of een voorkeur hebt voor een vliegtuigmaatschappij/directe vlucht, dan is dat mogelijk op aanvraag. Graag zien we je aanvraag middels het invullen van het boekingsformulier. Bij de optie “Ik wens op een andere datum te vliegen en/of een hotel arrangement bij te boeken” kan je je wensen vermelden. Je boeking komt binnen en zal niet direct bevestigd worden. Na het uitzoeken van je wensen, komen we bij je terug met een voorstel en horen we graag je reactie. Dit is de enige manier om van ons een prijsopgave te krijgen. Kortom, het blijft een boeking onder voorbehoud. Pas als jij akkoord geeft wordt de boeking bevestigd.

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
  • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
  • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat? 
  • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
  • Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen