Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Transsiberië Express

Reizen naar Transsiberië Express

Reizen naar Transsiberiƫ Express

De meest legendarische treinreis voert je vanuit Rusland dwars door Siberië naar Mongolië en China. Reizen met het vliegtuig wordt steeds makkelijker en goedkoper, maar om werkelijk een idee te krijgen van hoe groot de wereld is en hoe de bevolking verandert op weg naar het oosten, is deze treinreis onovertrefbaar. Niet alleen krijg je een goed beeld van de landen en steden die je onderweg bezoekt, ook het leven in de trein is een avontuur op zich. Zakenreizigers, families en handelaren delen de trein en met een beetje geluk en wat handen- en voetenwerk krijg je de mooiste verhalen te horen.

Je verblijft in de Transsiberië Express in een vierpersoonscoupé. Elke wagon beschikt over een boiler zodat je je eigen thee of koffie kunt maken. Aan het uiteinde van elke wagon bevindt zich een toilet en wasbak. Dit wordt tevens de 'badkamer' voor de hele treinreis. 's Morgens is het aanschuiven tot je aan de beurt bent. Toiletten worden vlak voor aankomst op een station gesloten door de provodnik (wagonconducteur) en kort na vertrek weer geopend. Voor het eten kun je in de restauratiewagon terecht maar na een paar dagen merk je dat de afwisseling in de maaltijden toch wel beperkt is. Dit is mede afhankelijk van welke kok er aan het werk is: een Russische of Chinese kok.

De rit gaat vanuit Moskou oostwaarts langs Kazan en Jekatarinaburg, Dwars door Siberië tuf je richting Irkoetsk en het Bajkalmeer in het oosten van Rusland. Daarna buigt de Transmongolië Express af richting het zuiden. Je kunt aan in Mongolië, waar Darkhan en het Amarbayasgalant-klooster. Via het Nationale Park Hustai en de Mongoolse hoofdstad Ulan Baatar reis je verder naar Beijing.