Zoeken
Reizen naar Turkmenistan
Eten en drinken Turkmenistan
Zoals in andere Centraal-Aziatische landen staan plov (rijst, schapenvlees, uien, wortelen en rozijnen) en sjaslik vaak op het menu. Plov wordt bereid met katoenzaadolie. Daarom ruikt het zo speciaal. Sjaslik smaakt het best als het wordt gekookt op de takken van een saxaul struik die in de woestijn groeit. Andere favoriete hapjes: samsa (samosa, vleesballetjes in deeg) en een variant van een vleespasteitje, maar dan groter en rond met de naam fitchi.
Specialiteiten in Turkmenistan: Een typisch Turkmeense maaltijd is dograma, gemaakt van brood, gekookt vlees en uien. Een soep die vaak gegeten wordt is chorba, soep van gekookt schaap met aardappel, wortelen en knolraap, elders in de regio ook wel shorpa genoemd. Ook manti, gestoomde noedels, is een populair gerecht. Brood, cörek, is rond en plat en smaakt het lekkerst als het net uit de oven komt.
Drinken in Turkmenistan: Mineraalwater is in Turkmenistan overal verkrijgbaar. Bier en wodka worden veel gedronken. Wat bier betreft zijn de merken Berk en Zip het meest populair.
Specialiteiten in Turkmenistan: Een typisch Turkmeense maaltijd is dograma, gemaakt van brood, gekookt vlees en uien. Een soep die vaak gegeten wordt is chorba, soep van gekookt schaap met aardappel, wortelen en knolraap, elders in de regio ook wel shorpa genoemd. Ook manti, gestoomde noedels, is een populair gerecht. Brood, cörek, is rond en plat en smaakt het lekkerst als het net uit de oven komt.
Drinken in Turkmenistan: Mineraalwater is in Turkmenistan overal verkrijgbaar. Bier en wodka worden veel gedronken. Wat bier betreft zijn de merken Berk en Zip het meest populair.
© 2024, Koning Aap