Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Zweden

Reizen naar Zweden

Reizen naar Zweden

Stap naar buiten in de frisse lucht en laat Zweden, een land vol uitgestrekte natuur met eindeloze bossen en ontelbare meren, je bewonderen. In de ochtend vroeg word je omringd door de stilte van de natuur en nodigen je uit voor een prachtige of zelfs avontuurlijke wandelingRoodgekleurde huizen poppen op tussen de groene bomen en langs de waterkant en schetsen zo een pittoresk beeld van Zweden. 

De stad Stockholm, ‘Het Venetië van het Noorden’, geeft je een kijkje in de Zweedse cultuur. In het historische gedeelte van de stad, Gamla Stan, wordt je gecharmeerd door de kromme straten, knusse winkels en gezellige bars en restaurants. Het middelpunt is Stortorget waar je meest gefotografeerde gevels van de stad kunt vinden. Het Koninklijk Paleis met meer dan 600 kamers, het VASA Museum met nog het enige originele 17-eeuwse schip en het ABBA museum met alle hits en films zijn een bezoek ook meer dan waard! In de achtertuin van Stockholm vind je een verzameling van ontelbare bewoon en onbewoonde eilanden die je per boot kunt verkennen. 

In Uppsala, een van de oudste steden van Zweden, bevind zich de eerste universiteit van Scandinavië. Het mijngebied de Grote Koperberg is onderdeel van de UNESCO-werelderfgoedlijst en kenmerkt zich door het grote gat ‘De Grote Kuil’ in het midden. Tijdens een ondergrondse rondleiding kun je via kronkelende paden en trappen tot wel 67 meter diep de mijn in. 

Een wildernis aan talloze meren en rivieren zorgen voor veel waterpret in de zomer. Een verfrissende duik of ontspannen kajaktocht bij het Siljan meer zorgen ervoor dat de natuurliefhebber zich hier compleet thuis voelt. Een authentiek stukje zweden met houten huizen kom je tegen in het vredige dorpje Tällberg. Ook het Dalarna paard, het met de handbeschilderde authentieke kinderspeelgoed, is een bekende in de regio en een echte must have als souvenir.

Zweden rondreizen nemen je mee van de levendige steden tot diep in de natuur!