Live Help Chat

Reizen naar Verenigde Arabische Emiraten

Communicatie Verenigde Arabische Emiraten

In het openbaar kun je telefoneren vanuit telefoonkantoren. Telefoonkaarten zijn verkrijgbaar in (kruideniers)winkels, tankstations en postkantoren. Vanuit hotels is internationaal bellen relatief duur. Goedkope tijden zijn tussen 21.00-7.00 uur, op vrijdag en sommige feestdagen. De landencode van Nederland is +31, van België +32 en van VAE +971.

Mobiel bellen in VAE: VAE beschikt over een goed mobiel netwerk. Informeer voor vertrek bij je provider of die een roaming overeenkomst heeft met een  maatschappij in Dubai en wat de kosten zijn. Een uitgebreid overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com. Wanneer je een simlock vrij toestel hebt is het voordelig om ter plekke een SIM-kaart plus prepaid opwaardeerkaart aan te schaffen. Deze kun je kopen in winkelcentra of op het vliegveld. Vraag een medewerker de SIM-kaart te activeren. Belangrijkste telecombedrijven in de Emiraten zijn Etisalet en Du.

Internet in VAE: Het centrum van Dubai is grotendeels WiFi zone. Daarnaast zijn er in Dubai volop cafés en restaurants met gratis WiFi. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.