Live Help Chat

Reizen naar Estland

Eten en drinken Estland

De Estse keuken is overwegend een stevige boerenkost keuken. Iedere streek heeft haar eigen specialiteiten die oorspronkelijk ontstaan zijn doordat men afhankelijk was van wat het land in welk seizoen opbrengt. Zomer- en wintergroenten, bessen, vruchten en paddenstoelen. Daarnaast bestaan er nog steeds verschillende technieken om voedsel te conserveren. Wecken in glazen potten, zouten van vlees en in zuur leggen van kool en augurken en op alcohol zetten van bessen en vruchten. Deze keuken uit grootmoeders tijd is langzaam aan het verdwijnen uit Estland omdat overal op het platteland supermarkten komen waar je alle levensmiddelen kunt kopen.

Populaire gerechten in Estland: In de grote steden vind je restaurants die gerechten uit grootmoeders keuken (zult, bloedworst en balkenbrij) op de menukaart hebben staan. Esten zijn dol op bloedworst, wild en gerookte ham. Kilu is een met speciale kruiden ingemaakte soort haring die op een stuk zwart brood met een gekookt ei wordt geserveerd. Mulgikapsat is zuurkool met parelgerst en stukjes vlees. Behalve restaurants met traditionele, lokale gerechten vind je in Estland een ruim aanbod aan restaurants met een internationale keuken.

Drinken in Estland: Bier (ôlu) is een favoriete en zeer betaalbare drank in Estland. Vaak wordt het in halve liter glazen geschonken. Sterke drank zoals Black Balsam, een Letse kruidendrank met een alcoholpercentage van vijfenveertig procent, is populair. En natuurlijk wodka.