Festivals in Japan

Aoi Matsure

Aoi matsuri is een van de belangrijkste feesten van Kyoto en bestaat o.a. uit een optocht van mensen uit de keizerlijke hofhouding. Het festival gedenkt de missie van een keizerlijke boodschapper uit de 6de eeuw, die in een moeilijke periode door keizer Kinmei met z'n gevolg naar de shinto tempels gestuurd werd om via allerlei rituelen de kami weer gunstig te stemmen. De kleding die gedragen wordt dateert dan ook uit de Heian periode.

Bezoek dit festival

» Japan Hoogtepunten 22 dagen - vertrekdata 1 mei 2019
» Japan Compleet 29 dagen - vertrekdata 29 april 2019

Gion Matsuri

Het befaamde Gion Festival vindt plaats in Kyoto en wordt bekroond met een spectaculaire parade, de Yamaboko Junko. Op de drie avonden voor het feest zijn er talloze eetstalletjes met snoepgoed en veel culinaire hoogtepunten. Meisjes paraderen gekleed in een traditionele kimono met papieren waaiers over de straten en veel mensen stellen hun woningen open voor het publiek. Een unieke kans om een keer een traditioneel Japans huis van binnen te zien.

Bezoek dit festival

» Japan Hoogtepunten 22 dagen - vertrekdata 1 en 8 juli 2019
» Japan Compleet 29 dagen - vertrekdata 8 juli 2019

Jidai Matsuri

Als een van de drie grote festivals in Kyoto is Jidai Matsuri (‘Festival van de Tijdperken’) zeer populair bij de Japanse bevolking. Ongeveer 150.000 mensen van alle leeftijden staan langs de route om de voorbij paraderende stoet te bekijken, een gigantische optocht van honderden mensen in oud Japanse kledij uit verschillende periodes uit de Japanse geschiedenis.

Bezoek dit festival

» Japan Hoogtepunten 22 dagen - vertrek 6 oktober 2019
» Japan Compleet 29 dagen - vertrek 7 oktober 2019

Tenjin Matsuri

Een stoet van mensen, uitgedost in middeleeuwse hofkledij, trekt mikoshi of draagbare schrijnen door de stad Osaka. De landparade eindigt bij de Okawa rivier, waar iedereen aan boord gaat van een honderdtal vaartuigen voor de bootparade. De feestelijkheden bereiken een climax tijdens het hanabi of vuurwerk, een klank- en lichtspektakel van meer dan 1½ uur.

Bezoek dit festival

» Japan Anders 22 dagen - vertrek 14 juli 2019
» Familiereis Japan 15 dagen - vertrek 15 juli 2019

Nagasaki Okunchi

Nagasaki Okunchi, het eeuwenoude herfstfestival van de Suwa Shinto-schrijn, is bekend als een van de drie grootste festivals van Japan. Er wordt gedanst en er worden onder andere kleurige draken en schrijnen door de straten gedragen. Bewoners van de verschillende wijken rivaliseren onderling om een zo mooi mogelijke prestatie neer te zetten.

Bezoek dit festival

» Japan Hoogtepunten 22 dagen - vertrekdata 4 oktober 2019

Festivals in Japan