Live Help Chat

Festivals in India

Noord-India - Teej Festival

In Jaipur wordt een beeld van de godin Parvati getoond in een lange processie vergezeld door versierde olifanten, paarden, kamelen en praalwagens. Er wordt muziek gemaakt en gedanst. Joohlas (schommels) worden in bomen opgehangen en met bladeren en bloemen versierd. Een uniek en kleurrijk festival dat je zeker een keer moet bijwonen.

Bezoek dit festival

» Noord-India 22 dagen - vertrek 31 juli 2024
» Familiereis Noord-India 16 dagen - vertrek 1 augustus 2024
» Familiereis Noord-India 22 dagen - vertrek 2 augustus 2024

Nagaland - Hornbill Festival

Het Festival van Hornbill (Neushoornvogel) is een jaarlijks cultureel festival in de Indiase deelstaat Nagaland. De verscheidene nog primitief levende Naga's voeren o.a. traditionele dansen uit in hun authentieke kostuums. De Naga's bestaan uit vijftien verschillende substammen als de Ao, de Konyak en de Chang.

Bezoek dit festival

» Noordoost-India 26 dagen - vertrek 15 november 2024

Geheel India - Holi Festival

Holi is vooral bij de lagere kasten heel populair, omdat net zoals bij ons met carnaval even de bestaande normen en regels wegvallen en alles mag. Tijdens Holi spettert iedereen elkaar nat met water en wordt er naar hartenlust met kleurig verfpoeder gegooid. Zorg dat je oude kleren aan hebt, want als toerist ben je een geliefd slachtoffer en de verf houdt veel langer dan je lief is... Holi is het feest ter aankondiging van de lente.

Bezoek dit festival

» Noord-India 22 dagen - vertrek 13 maart 2024
» Centraal-India 31 dagen - vertrek 20 maart 2024