Festivals in India

Festivals in India

India: Ladakh - Kloosterfestivals

Tijdens deze festiviteiten beelden de monniken in hun schitterende (soms eeuwenoude) gewaden en angstaanjagende maskers de verschillende goden uit en vertellen zonder woorden hun verhaal van de overwinning op het kwaad. De Ladakhi bevolking geeft zich over aan meer werelds vermaak: dansen en zingen, lekker eten, allerhande volksspelen.

Bezoek dit festival

» India: Punjab, Jammu, Kashmir en Ladakh 22 dagen - Hemis Festival - vertrek 16 juni 2020
» India: Punjab, Jammu, Kashmir en Ladakh 22 dagen - Phyang Festival - vertrek 5 juli 2020
» India: Punjab, Jammu, Kashmir en Ladakh 22 dagen - Taktok Festival - vertrek 15 juli 2020

Noord-India - Teej Festival

In Jaipur wordt een beeld van de godin Parvati getoond in een lange processie vergezeld door versierde olifanten, paarden, kamelen en praalwagens. Er wordt muziek gemaakt en gedanst. Joohlas (schommels) worden in bomen opgehangen en met bladeren en bloemen versierd. Een uniek en kleurrijk festival dat je zeker een keer moet bijwonen.

Bezoek dit festival

» Noord-India en Nepal 29 dagen - vertrek 12 juli 2020
» Noord-India 22 dagen - vertrek 17 juli 2020
» Familiereis Noord-India 16 dagen - vertrek 17 juli 2020
» Familiereis India en Nepal Avontuur 22 dagen - vertrek 18 juli 2020
» Familiereis Noord-India Avontuur 22 dagen - vertrek 18 juli 2020
» Noord-India Rajasthan 16 dagen - vertrek 19 juli 2020

Zuid-India - Dussehra Festival

Een nationaal feest is het tien dagen durende Dussehra dat ook als Navaratri (negen nachten) of Durga Puja, de verering van De Godin, voorkomt. De essentie is dat het goede de machten van het kwaad overwint. In Noord-India worden grote poppen verbrand die het boze symboliseren. Elders worden kleien beelden van de godin Durga, die een demon doodde, afgezonken in het water om geleidelijk op te lossen. Werktuigen, zoals tegenwoordig computers of auto's, maar ook schoolboeken worden gezegend.

Bezoek dit festival

» Zuid-India 29 dagen - vertrek 17 september 2019

Noord-India, Rajasthan - Pushkar Fair

Deze grootste kamelenmarkt in India is een bonte verzameling van mensen en dieren, geuren en kleuren, kortom: een walhalla voor fotografen. Een kwart miljoen mensen genieten van dit spectaculaire festival met kamelenraces. Het wordt omlijst door muziek, dans en optredens van artiesten als vuurspuwers en koorddansers.

Bezoek dit festival

» Noord-India en Nepal 29 dagen - vertrek 28 oktober 2019
» India Pushkar Fair 22 dagen - vertrek 30 oktober 2019
» India Pushkar Fair 22 dagen - vertrek 16 november 2020
» Noord-India en Nepal 29 dagen - vertrek 14 november 2020

Heel India - Holi Festival

Holi is vooral bij de lagere kasten heel populair, omdat net zoals bij ons met carnaval even de bestaande normen en regels wegvallen en alles mag. Tijdens Holi spettert iedereen elkaar nat met water en wordt er naar hartenlust met kleurig verfpoeder gegooid. Zorg dat je oude kleren aan hebt, want als toerist ben je een geliefd slachtoffer en de verf houdt veel langer dan je lief is... Holi is het feest ter aankondiging van de lente.

Bezoek dit festival

» Noord-India: Rajasthan 16 dagen - vertrek 5 maart 2020
» Noord-India 22 dagen - vertrek 27 februari 2020
» Noord-India en Nepal 29 dagen - vertrek 29 februari 2020

Zuid-India - Pongal Festival

Pongal is een oogstfeest, een dankdag voor het gewas. Vrouwen brengen kleurrijke kolams, gelukbrengende patronen, aan voor hun huizen. Er wordt rijst met melk en suiker (ponggal) gekookt, de zonnegod Surya wordt vereerd en de runderen die het hele jaar de boer hebben geholpen bij het ploegen en oogsten worden een dag in het zonnetje gezet.

Bezoek dit festival

» Zuid-India 22 dagen - vertrek 5 januari 2020