Festivals in Moldavië

Festivals in Moldavië

Dag van de overwinning

Op 9 mei vieren de landen van de voormalige Sovjet-Unie de overwinning op Nazi-Duitsland en het einde van de Tweede Wereldoorlog. In Transnistrië wordt vastgehouden aan de manier van leven ten tijde van de Sovjet-Unie, de viering van de Dag van de Overwinning is hier dan ook het meest imposant. Verschillende legerdivisies nemen deel aan een parade door de stad, alles onder het toeziend oog van met medailles behangen veteranen.

Bezoek dit festival

» Moldavië, Transnistrië en Gagaoezië 9 dagen - vertrek 6 mei 2023

Onafhankelijkheidsdagen

Op 27 augustus 1990 verklaarde Moldavië zich onafhankelijke van de Sovjet-Unie. Deze dag wordt jaarlijks gevierd met militaire parades, concerten en vuurwerk. Transnistrië besloot zich op zijn beurt op 2 september 1990 weer eenzijdig onafhankelijk van Moldavië te verklaren, waarna een 2 jaar durende oorlog met Moldavië volgde. In de stijl van de voormalig Sovjet-Unie vind in Tiraspol een grootse militaire parade plaats om de onafhankelijkheid te vieren.

Bezoek dit festival

» Moldavië, Transnistrië en Gagaoezië 9 dagen – vertrek 26 augustus 2023

Wijnfestival

Moldavië produceert al meer dan 4000 jaar wijn. Elk jaar vindt tijdens het eerste weekend van oktober het Nationale Wijnfeest van Moldavië plaats. Op het centrale plein van de hoofdstad Chisinau tonen alle bekende en minder bekende wijnhuizen uit Moldavië hun wijnen. Het wijnproeven kun je afwisselen met het eten van typische gerechten en het kijken naar de optochten in traditionele kledij.

Bezoek dit festival

» Moldavië, Transnistrië en Gagaoezië 9 dagen – vertrek30 september 2023