Live Help Chat

Reizen naar Namibië

Communicatie Namibië

Luchtpost vanuit Namibië naar de Benelux doet er gemiddeld een week over.

Telefoneren in Namibië: Namibië heeft een uitgebreid openbaar telefoonnetwerk: in elk dorp en op elke camping vind je openbare telefoons. Hiervoor zijn telefoonkaarten nodig, verkrijgbaar bij postkantoren, supermarkten, bottle stores en diverse andere winkels. Je kunt in Namibië uitstekend internationaal bellen. Het internationale toegangsnummer van Nederland is +31, van België +32 en van Namibië +264.

Mobiel bellen in Namibië: Hoewel het netwerk voor mobiele telefonie steeds wordt uitgebreid, is het bereik buiten de steden beperkt. ‘Roaming’ is overigens niet goedkoop. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com. Het internationale toegangsnummer van Nederland is +31, van België +32 en van Namibië +264. Indien je een simlockvrije smartphone hebt is het voordelig om een prepaid simkaart aan te schaffen. Met kaart van 2 gigabyte kun je internetten en ben je niet afhankelijk van WiFi. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.

Internet in Namibië: De meeste lodges en hostels hebben WiFi, is het niet op de kamer dan wel in de lobby. In grotere plaatsen als Windhoek, Swakopmund en Opuwo vind je internetcafés.