Live Help Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 09-234 13 11

Waar ben je naar op zoek?

Explore
7,9 (59)

Rondreis Oost-Turkije

16 dagen
v.a. € 2.095,-

Veelgestelde vragen Rondreis Oost-Turkije

Heb ik een visum nodig voor Turkije?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort of identiteitskaart dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Als je naar Turkije reist met een paspoort moet deze beschikken over tenminste 1 lege visumpagina.

Visum:
Voor deze bestemming is er voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig.

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: 

- Nederlandse reizigers bezoeken: visa4travel.nl/koningaap
- Belgische reizigers bezoeken: visa4travel.be/koningaap

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Meer reisinfo’ bij iedere reis.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen

Heb ik inentingen nodig voor Turkije?

Bij veel reizen die we aanbieden, zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding, maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde.  Je kan ook op www.wanda.be online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is de beste reisperiode voor Turkije?

De lente (april tot juni) en de herfst (september tot november) zijn de beste periodes om te reizen. In het voorjaar is het erg groen en staat er veel in bloei. De zomermaanden zijn nog steeds geschikt, alleen is het dan wel flink warm.

Hoe overnachten we tijdens de reis?

Tijdens deze reis maken we gebruik van schone, centraal gelegen hotels. Je slaapt in een tweepersoonskamer met eigen sanitair, op basis van logies en ontbijt.

Houd er rekening mee dat het toerisme naar Oost-Turkije een flinke tijd heeft stilgelegen en men recentelijk weer is begonnen achterstallig onderhoud in te halen. Sommige hotels kunnen dus wat verouderd zijn, maar dat hoort bij de charmes van Oost-Turkije.

Voor meer informatie over de accommodaties tijdens de reis, ga naar het tabblab 'Meer reisinfo' en klik op het kopje 'Accommodatie en transport'.

Hoe wordt er gereisd door Turkije?

Tijdens de reis hebben we de beschikking over een goede eigen aircoconditioned bus. Op deze wijze heb je volop de gelegenheid om (in overleg en rekening houdend met de reistijd) te stoppen waar je wilt. Zo kom je beter in contact met de bevolking en haar gebruiken, en proef je beter de lokale sfeer.

Voor meer informatie over het vervoer en de reisafstanden, ga naar het tabblad 'Meer informatie' en klik op het kopje 'Accomodatie en transport'.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden. Dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Is er Wifi in Turkije?

De Wifi-beschikbaarheid wisselt tijdens de reis door Turkije sterk. In sommige hotels is wel Wifi beschikbaar, maar vaak tegen betaling en alleen in de lobby.

Voor meer informatie over de Wifi-beschikbaarheid per hotel, ga naar het tabblad 'Accommodaties'.

Heb ik een wereldstekker nodig voor Turkije ?

Voor Turkije heb je geen reisstekker nodig als je in Nederland of België woont. De stopcontacten zijn namelijk hetzelfde. Voor meer informatie over de stopcontacten, ga naar: www.wereldstopcontacten.nl.

Kun je als vegetariër goed eten in Turkije?

Er zijn verschillende gerechten zonder vlees. Denk aan falafel of imam bayildi, eenstoofschotel van aubergine en tomaat. Maar Turkije ook veel verschillende vegetarische mezze; dit zijn kleine gerechtjes die oorspronkelijk bedoeld zijn als voorgerechtjes.

Kan ik overal water kopen in Turkije?

In Turkije kun je overal flessen water kopen.

Welke invloed heeft de Ramadan op mijn Turkije rondreis ?

Tijdens de Ramadan kun je prima reizen in Turkije. Het zal wel moeilijker zijn om restaurantjes te vinden die overdag open zijn en op straat eten en drinken is niet aan te raden. Vaak kun je wel in het hotel overdag iets te eten bestellen. Het verkrijgen van alcohol kan tijdens de Ramadan moeilijk zijn.Qua sfeer is het erg boeiend om tijdens de Ramadan in Turkije te reizen.

De Ramadan begint in 2024 op 9 maart en duurt een maand.

Mag je in Turkije als niet-moslim ook een moskee in?

Voor toeristen zijn moskeeën over het algemeen vrij toegankelijk, behalve wanneer er een gebedsdienst is. Het is daarom raadzaam op vrijdag de moskee te mijden. Het kan voorkomen dat een deel van de moskee is afgeschermd voor moslims, zodat die daar kunnen bidden zonder gestoord te worden door toeristen.

Voordat je een moskee bezoekt, moet je ervoor zorgen dat je gepast gekleed bent. Vrouwen en mannen moeten kleding dragen waarbij de schouders en knieën bedekt zijn. Vrouwen dienen ook nog een hoofddoek te dragen. Bij het betreden van de moskee moet je je schoenen uitdoen. Er staan speciale rekken, waar je je schoenen kunt achterlaten.

Het wordt op prijs gesteld als je in de moskee niet te hard praat en geen foto's neemt van biddende mensen. Let er ook op dat je niet voor biddende mensen langs loopt. Een donatie wordt bij het verlaten van de moskee op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

Is het veilig om als vrouw alleen door Turkije te reizen?

Voor vrouwen is het zeker veilig om alleen door een stad te zwerven. Turkije is een overwegend Islamitisch land, dus als vrouw moet je je daarom wel aanpassen qua kleding. Het wordt op prijs gesteld wanneer je je als vrouw voldoende bedekt. Wel raden we het af om 's avonds laat alleen als vrouw bars te bezoeken.

Wat voor kleding kan ik het beste meenemen naar Turkije?

Turken zijn soms conservatief met betrekking tot kleding en niet gewend aan de (in hun ogen) soms bizarre manier waarop toeristen zich kleden. Toch zijn ze minder conservatief in dit opzicht dan de bewoners van de buurlanden van Turkije. Vrouwen kunnen het beste een lange broek dragen. Zorg er ook voor dat je schouders bedekt zijn. Mannen zullen meestal geen problemen hebben als ze maar niet rondlopen in al te korte broeken. Lange broeken worden zeker meer gewaardeerd.

Kleed je een beetje conservatief als je een moskee wilt betreden. Bij sommige moskeeën zullen ze je een overjas geven als ze vinden dat je er niet gepast genoeg bij loopt. Mannen in korte broek lopen het risico niet in de moskee toegelaten te worden, omslagdoek of niet.

In het zomerseizoen kun je het beste makkelijke kleding meenemen; goede dichte loopschoenen, eventueel sandalen, een zonnebril, zonnehoed of sjaal, badkleding en een trui of dunne jas voor de avonden. Verder is alles wat je eventueel nodig zou kunnen hebben ook in Turkijezelf te koop.

Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien. 

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

  • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
  • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
  • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
  • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
  • Hoeveel bagage kan ik meenemen?
Lees hier de veelgestelde vragen