Live Help Chat

Reizen naar Vietnam

Bagage en kleding Vietnam

We adviseren je om de bagage tijdens je Vietnam rondreis of Vietnam familiereis mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas. Let op dat het gewicht van je bagage niet te zwaar is. In bijna alle hotels in Vietnam is laundry service aanwezig dus je zou tijdens de reis op een aantal plaatsen je kleding kunnen laten wassen.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Boeddhistische tempels kun je alleen bezoeken als je “decent” gekleed bent. In Vietnam zijn korte broeken en hemdjes in grotere steden als Ho Chi Minh-stad en Hanoi wel ingeburgerd, maar daarbuiten word je er toch wel op aangekeken.

Warme kledingstukken als een fleecetrui en windjack zijn aan te raden in het bijzonder voor de koudere maanden: december, januari, februari.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: wandelschoenen, zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, universeel geldige verloopstekker, reisgids, lakenzak, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes.

Het is niet nodig om slaapzakken, slaapmatjes of muskietennetten mee te nemen. Deze zijn voor je reis niet noodzakelijk, ter plaatse aanwezig of eenvoudig ter plekke te koop.