Live Help Chat

Reizen naar Zimbabwe

Communicatie Zimbabwe

In Zimbabwe zijn momenteel drie mobiele telefoonaanbieders actief: Telecel, staatsbedrijf NetOne en Econet, het grootste en meest betrouwbare bedrijf.

Mobiel bellen in Zimbabwe: Zimbabwe beschikt over een mobiel netwerk met dekking in de stedelijke gebieden. Bellen met je mobiel is mogelijk maar ‘roaming’ is niet goedkoop. Een overzicht van de kosten per provider vind je op www.bellen.com. Let op: data roaming (internet en e-mail op je buitenlandse nummer) was in Zimbabwe tot voor kort niet mogelijk.

Als je een simlockvrij toestel hebt kun je ter plekke bij een  supermarkt of telefoonwinkel een prepaid simkaart kopen. Neem wel je paspoort mee in verband met registratie. Informeer welke provider de beste dekking heeft in de gebieden die je gaat bezoeken. In Zimbabwe zijn drie mobiele telefoonaanbieders actief: Telecel, staatsbedrijf NetOne en Econet, het grootste en doorgaans meest betrouwbare bedrijf. Vanwege de snelle toename van het aantal mobiele aansluitingen zijn veel nummers de laatste jaren veranderd of uitgebreid. Mocht een telefoonnummer steeds onbereikbaar blijven, informeer dan of er onlangs cijfers zijn toegevoegd.

Internet in Zimbabwe: In steden en toeristische plaatsen vind je op bescheiden schaal internetcafés, maar de verbinding is vaak tergend traag. Voor e-mail en whatsapp kun je beter een ‘WiFi hotspot’ opzoeken, in hotels en sommige restaurants en barretjes. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.