Live Help Chat

Reizen naar Armenië

Geldzaken Armenië

De nationale munt in Armenië is de dram (AMD). Bankbiljetten zijn er van 500, 1000, 5000, 10.000, 20.000 en 50.000 dram. Munten van 10, 20, 50, 100, 200 en 500 dram. Voor de actuele wisselkoers, download de app ‘XE Currency’ of kijk op: www.oanda.com

Pinnen in Armenië: In Armenië vind je in steden als Yerevan, Vanadzor en Sevan geldautomaten waar je kunt pinnen. Bij de HSBC bank aan het Hanrapetutyan Hraparak in het centrum van Yerevan kun je binnen pinnen. Houd er rekening mee dat de pinautomaten niet altijd werken, neem daarom ook contante euro’s of Amerikaanse dollars mee.

Veilig pinnen in Armenië: Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Armenië dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa.

NB: Belgen kunnen hun bankpas in Armenië standaard onbeperkt gebruiken. Belgische banken rekenen Armenië bij Europa.