Live Help Chat

Reizen naar Finland

Cultuur Finland

De beste manier om de Finse cultuur te ervaren is om de cultuur niet van een afstand te bekijken, maar om zelf deel te nemen. Op deze manier word je onderdeel van de cultuur en beleef je Finland op zijn best. Ondanks dat het land zeer koud kan zijn en sommige reizigers hierdoor automatisch ook een koele en kille cultuur verwachten, zijn de bewoners van Finland open, warm en hartelijk. Een beetje droge humor op zijn tijd kan dan ook geen kwaad. Wel kunnen Finnen soms het totaal tegenovergestelde laten zien en zeer gereserveerd overkomen.

Band met de natuur in Finland: De Finse bevolking heeft een hechte band met de natuur, die voor de Finnen altijd van levensbelang is geweest en tegenwoordig een plaats waar ze zich terugtrekken voor de rust. Ook vormt de natuur een grote inspiratiebron voor veel Finse kunstenaars. De lange zomerdagen en donkere winters zorgen voor veel inspiratie die je terugziet in kunst, architectuur en design.

Cultuur van de Samen in Finland: Traditionele handgemaakte producten, liefde voor rendieren en kleurrijke kleding zijn de grootste kenmerken van de cultuur van de Samen. Het hele jaar zijn er verschillende feestdagen en festivals waar de cultuur van de Samen wordt tentoongesteld. Zo heb je het Indigenous Peoples’ Film Festival in Inari (Skábmagovat), of het muziekfestival Ijahis idja in augustus. Inari, Enontekiö en Utsjoki zijn de beste plaatsen in Finland om kennis te maken met de hedendaagse kleurrijke Samen bevolking.