Live Help Chat

Reizen naar Kenia

Duurzaamheid Kenia

Groen in Kenia
- In Kenia worden in de hotels over het algemeen energie zuinige lampen gebruikt en wordt het afval gescheiden en hergebruikt.
- Neem je eigen navulbare fles & herbruikbare tas mee! Zeg nee tegen (gratis) plastic flesjes, tasjes en rietjes. Op deze manier verminderen we het plastic afval.
- Een gedeelte van de entreegelden voor de Nationale Parken komt ten goede aan natuurbehoud (en daarmee de dieren).

Watergebruik: We willen je er op wijzen dat water schaars is in vrijwel heel Afrika. Houd rekening met deze schaarste door niet uigebreid te gaan douchen iedere dag. Als je een douche neemt, draai de waterkraan dan dicht als je je aan het inzepen bent. Laat de kraan niet onnodig openstaan als je je tanden poetst en trek de wc door alleen als dit echt nodig is. Op die manier bespaar je al gauw een paar liter water en kunnen medereizigers ook gebruik maken van een douche.

Safari-spelregels: Al onze deelnemers aan overlandreizen door Oost- en Zuidelijk-Afrika keren gezond en enthousiast terug van hun safari door de vele Nationale Parken. Omdat we reizen en overnachten in gebieden waar het wild ons de 'baas' is, maken we je graag attent op een aantal 'do's en don'ts'. Lees onderstaande punten aandachtig door wat je wel en absoluut niet mag doen in wildparken. Draag je eigen steentje bij aan het behoud van kwetsbare eco-systemen en denk om de veiligheid van jezelf en anderen.

  • Stap nooit in een Nationaal Wildpark uit de truck/jeep;
  • Als je gaat staan in een truck/jeep, doe het voorzichtig als wild zich in de nabijheid bevindt. Ze kunnen schrikken van een onverwachte beweging of geluid! Probeer zo stil mogelijk te zijn zodat je zo lang mogelijk van het wild kunt genieten.
  • De chauffeur zal het wild altijd voorrang verlenen en zo min mogelijk het wild achtervolgen;
  • De chauffeur zal altijd voldoende afstand behouden tot het wild;
  • Het is verboden dieren te voeren;
  • Laat geen afval achter. Ook geen fruitschillen of ander voedsel;
  • Voor een goede sfeer in de groep: geef anderen ook de ruimte om te fotograferen/filmen;

  • Kortom, gebruik je gezond verstand en luister aandachtig naar de lokale gidsen en/of de reisbegeleiding. Zij zullen je wijzen op de algemene gedragsregels bij safari's. Als je beseft dat er met wild niet te spotten valt, beleef je veel plezier aan je safari. Ook na afloop!