Live Help Chat

Reizen naar Kenia

Eten en drinken Kenia

In de steden vind je in Kenia redelijk luxe restaurants, waar je een menu kunt krijgen vergelijkbaar met wat in Europa wordt geserveerd. Ook fastfood vind je in vrijwel elke stad, zoals patat met ketchup, hamburgers, worstjes, eieren, vis en kip. Ook zijn er Indiase restaurants. Op de markten is vooral veel tropisch fruit te koop: mango's, papaja's, ananas, guaves, bananen, kokosnoten, sinaasappels ed.

Traditionele keuken in Kenia: De traditionele basis ingrediënten van de Keniaanse keuken zijn vlees en kip; tomaat, wortel en ui; peper en zout. Dit wordt gegeten met ugali (een stevige brij van gekookt maïsmeel) en sukuma wiki, een groente. Aan de kust en aan het Victoriameer krijg je vis in plaats van vlees. De keuken is beïnvloed door de Indiërs die in Kenia wonen. Zo kun je als tussendoortje overal chapati (een soort hartige pannenkoek) en samosa (een met gehakt en kruiden gevuld deegflapje) kopen. Aan de kust en op de eilanden vind je de beroemde Swahili-keuken: een mix van de Afrikaanse keuken en de keuken uit het Midden-Oosten en India.

Drinken in Kenia: 
Frisdranken als Coca Cola en Fanta zijn overal in Kenia te koop, evenals koffie en thee. Op de plaatsen waar veel toeristen komen, staan vaak verse vruchtensappen op de kaart. In Kenia wordt veel bier gedronken, ook al omdat het naar verhouding goedkoop is. Er zijn verschillende soorten bier (zelfs bananenbier) met een uiteenlopend alcoholpercentage. Kraanwater kun je beter niet drinken tijdens je rondreis door Kenia. Mineraalwater in flessen is overal verkrijgbaar.