Live Help Chat

Reizen naar Kirgizië

Communicatie Kirgizië

Een brief of ansichtkaart naar de Benelux sturen doet er twee weken tot acht weken over. In het hoofdpostkantoor van Bishkek is een apart loket voor EMS (Express Mail Service).

Telefoneren in Kirgizië: In Kirgizië is internationaal bellen mogelijk vanuit telefoonkantoren in de grotere steden. Meestal is het telefoonkantoor verbonden met het postkantoor. Daarnaast kun je ook in sommige hotels bellen; vraag bij de receptie. Alle internationale gesprekken gaan via een operator. Als je internationaal wilt bellen, draai eerst 00 en vervolgens de internationale code. Voor Nederland is dat 31 en voor België 32. Het internationale landennummer van Kirgizië is +996.

Mobiel bellen in Kirgizië: Kirgizië beschikt over een mobiel netwerk. Houd er wel rekening mee dat je in de berggebieden geen dekking hebt. De meeste Nederlandse en Belgische providers hebben een roaming overeenkomst met een provider in Kirgizië. Een overzicht van de beltarieven per provider vind je op www.bellen.com. Als je een simlock vrij toestel hebt, kun je ter plekke een sim-kaart en beltegoed kopen bij een van de mobiele telefoonmaatschappijen zoals Beeline, Megacom en Fonex.

Internet in Kirgizië: 
Hotels en cafés waar buitenlanders komen in Bishkek en Osh hebben doorgaans gratis WiFi. Ook zijn er internetcafés.