Zoeken

Reizen naar Letland

Communicatie Letland

Post van Letland naar de Benelux doet er vijf tot zeven dagen over. Als je vanuit Letland naar huis wilt bellen, toets dan eerst een 8 (wacht op kiestoon) en dan de landencode van Nederland 0031 of België 0032. De landcode van Letland is +371.

Mobiel bellen in Letland
Vanaf 15 juni 2017 is bellen, sms’en en internetten met je mobiele telefoon vanuit een EU-land naar een ander EU-land veel goedkoper geworden. Je betaalt nu hetzelfde tarief als in Nederland of België. Vanaf Letland kun je dus gewoon naar Nederland of andere EU-landen bellen tegen dezelfde kosten als je in Nederland gewend bent. Dat geldt ook voor sms’en en mobiel internetten met je telefoon. Zie verder: www.bellen.com.

Als je vanuit Letland naar huis wilt bellen, toets dan eerst een 8 (wacht op kiestoon) en dan de landencode van Nederland 1031 of België 1032.

Wanneer je een simlock vrij toestel hebt kun je ook overwegen om een lokale SIM-kaart plus prepaid beltegoed aan te schaffen. Die zijn verkrijgbaar bij kiosken, supermarkten en benzinestations. De grootste mobiele telecombedrijven zijn LMT, Tele2 en Bite.

WiFi in Letland
Op veel plaatsen in Letland, zoals in hotels en veel restaurants , is Wi-Fi beschikbaar. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken.