Zoeken
Achtergrond informatie
- Bevolking Letland
- Cultuur Letland
- Eten en drinken Letland
- Feestdagen en festivals Letland
- Fooien Letland
- Land en landschap Letland
- Religie Letland
- Taal Letland
- Weer en klimaat Letland
Praktische informatie
- Je bent hier
- Home
- Bestemmingen
- Letland
- Landinformatie Letland
- Eten en drinken Letland
Reizen naar Letland
Eten en drinken Letland
In de Letse keuken zijn dille en kummel de belangrijkste kruiden. Aan brood, kaas en zuurkool wordt altijd kummel toegevoegd en een salade wordt nooit zonder dille klaargemaakt. Een soort kikkererwten met spek en uien of maizes zupa, een broodsoep met een dipje zure room, zijn geliefde tussendoortjes. Behalve restaurants met traditionele gerechten vind je in Letland een ruim aanbod aan restaurants met een internationale keuken.
Drinken in Letland: Alus, zoals bier in Letland wordt genoemd, is een favoriete drank voor veel Letten. Kwass is een typisch drankje dat in heel Oost-Europa werd gedronken en wordt gemaakt van gerst, rogge en malt. Daarnaast is wodka en Letse kruidendrank populair. Het kraanwater heeft een wat vreemde smaak in Letland. Je kunt tijdens je rondreis door Letland beter water uit de fles drinken.
Drinken in Letland: Alus, zoals bier in Letland wordt genoemd, is een favoriete drank voor veel Letten. Kwass is een typisch drankje dat in heel Oost-Europa werd gedronken en wordt gemaakt van gerst, rogge en malt. Daarnaast is wodka en Letse kruidendrank populair. Het kraanwater heeft een wat vreemde smaak in Letland. Je kunt tijdens je rondreis door Letland beter water uit de fles drinken.
© 2024, Koning Aap