Festivals Oman

De belangrijkste nationale feestdagen in Oman zijn: Renaissance Day als markering voor de moderne wedergeboorte van het land (23 juli) en National Day op 18 november. Aansluitend wordt op 19 november de verjaardag van de sultan gevierd.

Islamitische feestdagen in Oman 
Daarnaast zijn er een aantal islamitische feestdagen die meestal enkele dagen duren. Omdat de islamitische kalender is gebaseerd op het maanjaar, schuiven de feestdagen volgens onze telling ieder jaar tien à elf dagen naar voren. Een heel belangrijk religieus feest is Aid al Kabir, het Offerfeest (21-23 augustus 2018). Iedere familie slacht op rituele wijze een schaap. Premier Moharem is het islamitisch nieuwjaar (12 September 2018). De Mouloud (1 december 2017) viert de geboortedag van de profeet Mohammed. Direct na afloop van de vastenmaand ramadan (16 mei t/m 14 juni 2018) is het Suikerfeest: Aid Saghir (15-17 juni 2018), ook wel genoemd Aid al Fitr.

Festivals in Oman
Oman heeft enkele populaire festivals zoals het Muscat Festival dat plaatsvindt van midden januari tot midden februari. Ambachten, kunst, cultuur, dans, traditie en sport staan daarbij centraal. Het Khareef Festival in Salalah vindt plaats van juni tot en met augustus en heeft een vergelijkbare focus met typische aspecten uit het zuiden.